Isteria coronavirusului atinge și România! Cămin de liceu, transformat în centru de carantină

161
Isteria coronavirusului atinge și România! Cămin de liceu, transformat în centru de carantină - dddd-1582616127.jpg

Articole recomandate

Haos și isterie, seara trecută, în centrul Bacăului, după ce autoritățile locale au decis să transforme căminul Colegiulului Tehnic de Comunicații "Nicolae Vasilescu Karpen" în centru de carantină pentru suspecții de coronavirus, transmite Observator. Sute de elevi au fost scoși cu bagaje din căminul liceului, clădirea urmând să devină centru de carantină pentru oamenii care vin din zonele afectate de coronavirus ale Italiei și ajung pe aeroportul din oraș.

Evacuarea s-a făcut fără ca părinții elevilor să fi fost informați oficial, astfel că oamenii și-au strigat nemulțumirile chiar la Prefectură. "Nu poți să scoți 260 de copii din cămin fără prezența părintelui. Copiii sunt minori, sunt cu sacii și cu valizele după dânșii, la ora asta...", spune revoltat un părinte. O parte dintre elevii evacuați au mers la colegii, prietenii și rudele din Bacău, iar alții au fost cazați la căminul Colegiului Ferdinand. Revolta cea mai mare este a părinților care au copiii la grădinița ce funcționează la parterul unității de cazare și care au fost anunțați că se va închide pe perioadă nedeterminată. Cei din gimnaziu și din liceu vor veni însă astăzi la cursuri.

Căminul Colegiului "N.V. Karpen" a fost ales după ce s-a stabilit că e singura locație din Bacău care corespunde normelor legale. Prefectul Liviu Miroșeanu le-a promis părinților revoltați că azi dimineață, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, se va căuta o alternativă de plasare în carantină, eventual în afara orașului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5679 secunde