IPJ Constanța, deficit de personal. Examenul pentru încadrarea din sursă externă, la Constanța! "Urmează să se facă angajări masive"

24705
4
IPJ Constanța, deficit de personal. Examenul pentru încadrarea din sursă externă, la Constanța!

Articole de la același autor

Ministerul Afacerilor Interne urmează să scoată la concurs mii de posturi pentru încadrarea din sursă externă, pentru cei care își doresc să devină polițiști, pompieri, jandarmi sau polițiști de frontieră. Noutatea este că doritorii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la școlile din țară și vor putea să susțină examenul chiar la Constanța.

Deficitul de personal pe plan local a ajuns la cote alarmante, asemenea celui național. IPJ Constanța are neocupate 300 de funcții, iar pentru ca lucrurile să funcționeze cât de cât normal, este nevoie ca cel puțin 100 de funcții să fie ocupate urgent.

"Ministerul Afacerilor Interne urmează să facă angajări masive în sistem. Pe termen scurt avem nevoie de angajări din sursă externă, altfel nu cred că vom reuși să acoperim necesarul, cu toate că acum s-a redus ciclul de pregătire la șase luni. Chiar și așa, capacitatea școlilor nu cred că va reuși să acopere nevoile Ministerului Afacerilor Interne. Necesarul este destul de mare pentru județul Constanța. Bănuiesc că angajările se vor face eșalonat, prin loturi de câte 100 de persoane", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisar șef Constantin Dancu, șef împuternicit temporar al IPJ Constanța.

Prin Memorandumul aprobat de Guvern, Ministerul Afacerilor Interne poate scoate la concurs 3.649 de posturi, ce urmează a fi ocupate etapizat, prin examen. Încadrările din sursă externă se pare că sunt singura soluție pentru ca deficitul să fie micșorat într-un termen scurt. De asemenea, conducerea IPJ Constanța nu mai crede că școlarizarea în școlile Ministerului Afacerilor Interne mai este de bun augur în această perioadă.

"Foarte important este că se vor face angajări din sursă externă și candidații vor susține examen pentru funcții, în Constanța. Nu cred că este o soluție, pe termen scurt, școlarizarea în Școlile Ministerului Afacerilor Interne. Niciodată numărul de posturi din organigramă nu ne va mulțumi. În acest moment, suntem în parametri de avarie, iar ca să putem să funcționăm normal, mai avem nevoie de cel puțin 100 de funcții, urgent", a mai adăugat comisarul șef, Constantin Dancu.

Scoaterea la concurs a posturilor este una dintre măsurile care fac parte din pachetul menit să reducă deficitul de personal din zona de ordine publică, dar și la serviciile de eliberare a pașapoartelor și serviciile de înmatriculări și permise de conducere, anunțat de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne. Calendarul organizării examenelor și toate celelalte detalii legate de examene vor fi făcute publice în următoarea perioadă. 

Comentează știrea

SRI
18 decembrie 2017
BATJOCURA

MAI ..poate sa angajeze fara nici un examen - proba ..interlopi - bisnitari de tigari din piete care sunt f cunoscuti de sefii politiei locale din constanta ,asta ptr k zilnic stau la barfa impreuna in piete ,,nu se mai feresc de nimeni si de nimic ,ce este si mai grav este faptul k politia locala le dadea sfaduri cum sa se fereasca de mana justitiei si de sefii mai mari ai politiei locale constanta ..iata unde s-a ajuns si se plang k sunt taiati ..batuti loviti etc. ce nenorociti si mai sunt platiti si din bani publici ..mereu am spus ca orasul constanta este practice scapat de sub control si mafia conduce totul ..

Corect
18 decembrie 2017
La asa politruci,asa militieni

La un Dragnea inginer repetent,la un tinichigiu sef la Senat,la un sculer-matriter specialist in drept,la primari semianalfabeti cu studii la "scoala vietii",ce vreti domnilor ? Vreti politisti instruiti,vreti aparatori ai legii ? Avem ce ne-am dorit.Avem militieni.

Răspuns la: BATJOCURA
Adăugat de : SRI, 18 decembrie 2017
MAI ..poate sa angajeze fara nici un examen - proba ..interlopi - bisnitari de tigari din piete care sunt f cunoscuti de sefii politiei locale din...
Razvan
18 decembrie 2017
Angajari din sursa externa

Cum naiba sa avem personal daca suntem condusi politic, sefii te suna din 30 in 30 de minute ... de ce l-ai oprit pe Popescu? Nu stii ca el are restaurantul X? Lucrezi la un post de politie ... cum primarul in majoritatea localitatilor a iesit majoritar datorita accesarii de fonduri europene si populimea crede ca el este miezul di pizzzdddaa ... iar esti sunat —— lasa-l ma si pe ala sa vanda motorina ... are 2 copii de crescut .... lasa ca vinde si el fara autorizatii o perioada .... hai mai ce daca nu are permis ... conduce doar aici local .... iar exemplele sunt la infinit ... iar la fiecare 3 luni esti intrebat in sedinte : Ce ai facut? De ce nu ai amenzi? De ce nu ai dosare penale? De Ce? POLITIA = un mare kkt innziua de astazi!!! Cei care va depuneti dosarele pentru examene - nu stiti in ce va bagati ! In orice caz ... doresc tuturor succes !!!

Dani
18 decembrie 2017
Angajari Gratuite

Un agent de paza - salariu 2200 lei (asta daca este la inceput) - un Politiat Local - 3800 lei - un Politist National 3200 lei —- Glumiti? Ce draq sa cauti in Politie —- ai idee ce responsabilitate ai? Ai idee cat de repede te pricopsesti cu un dosar penal? Ai idee cu cat sunt taxati "gaborii" de avocati sa fie reprezentati in instanta? Intri acum in politie - vei avea o mare dezamagire !!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2231 secunde