Ionuț Gologan, CONDAMNAT DEFINITIV definitiv la moarte în Malaysia

504
2
Ionuț Gologan, CONDAMNAT DEFINITIV definitiv la moarte în Malaysia - ionugologan-1453800303.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe a precizat marți că românul Ionuț Gologan a fost condamnat definitiv la moarte pentru trafic de droguri în Malaysia. O ultimă cale de atac a deciziei este o cerere de clemență. MAE precizează însă că autoritățile malaysiene au blocat administrativ execuțiile în cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, în vederea revizuirii legii.


"Ministerul Afacerilor Externe informează că, la 26 ianuarie 2016, s-a judecat recursul în cazul cetățeanului român condamnat la pedeapsa capitală în Malaysia, pentru trafic de droguri. Curtea Federală de Justiție a Malaysiei, care a judecat recursul, a confirmat pedeapsa capitală printr-o decizie definitivă, fiind epuizate astfel toate căile interne de atac în acest caz.

Avocații cetățeanului român urmează să depună o cerere de grațiere la sultanul statului malaysian în care a fost comisă fapta. Conform procedurilor malaysiene, această cerere va fi analizată de o Comisie de Grațiere, care se convoacă la solicitarea sultanului. MAE precizează că sentința nu poate fi pusă în aplicare până când nu este soluționată cererea de grațiere, iar acest demers poate fi de durată.

De asemenea, MAE informează că legislația malaysiană privind pedeapsa capitală pentru traficul de droguri este în curs de revizuire. Autoritățile malaysiene au informat oficial că au blocat administrativ execuțiile în cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, în vederea revizuirii legii.

Statul român, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și al Ambasadei României la Kuala Lumpur, va continua demersurile, având în vedere situația fără precedent în care se aduce atingere dreptului la viață al unui cetățean român, consacrat ca un drept inalienabil în ordinea constituțională a statului român. Acest lucru a impus tratarea subiectului cu o atenție deosebită, cazul a fost și rămâne o prioritate pentru autoritățile române.

Ministerul Afacerilor Externe informează că, tot la 26 ianuarie 2016, s-a judecat recursul în cazul cetățeanului român condamnat la 8 ani de închisoare și 10 lovituri de ratan, pentru trafic de droguri. Instanța a confirmat această sentință și, în acest caz, nu mai există o altă cale de atac.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează că, încă de la semnalarea cazurilor, MAE s-a implicat și a întreprins toate demersurilor posibile în vederea acordării de asistență cetățenilor români. Ambasada României la Kuala Lumpur a urmărit în mod prioritar evoluția procedurilor judiciare aferente, s-a consultat în permanență cu avocații apărării și a asistat la termenele de judecată. Totodată, reprezentantul cu atribuții consulare al misiunii diplomatice a efectuat vizite în penitenciarul în care cetățenii români execută pedepse privative de libertate, a intervenit și a obținut facilități pentru îmbunătățirea regimului de detenție aplicat și a menținut legătura cu familiile aparținătoare din țară", anunță comunicatul MAE.


Comentează știrea

dd
26 ianuarie 2016
drogat

foarte bine ca tot la pupat in dos toata lumea prin articole dar cand ducea droguri nu gandit ce face , o lichea mai putin

Dan
26 ianuarie 2016
Intrebare

Chuar nu inteleg, de ce rade in poze ? Asta are idee de ce i se intampla ca eu am dubii. E retard cumva ?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0259 secunde