Investiții de milioane de euro la Garda de Coastă, în clădiri și dotări

468

Articole de la același autor

Planurile conducerii Gărzii de Coastă de a schimba fața structurilor din subordine, prin investiții în reabilitarea clădirilor și în tehnică modernă, se concretizează. Astfel, printre cele mai recente contracte încheiate se numără modernizarea centralei termice de la Grupul de Nave Constanța și achiziționarea de noi tehnologii pentru SCOMAR.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, sfârșitul lui 2020 a adus încheierea unui nou contract de achiziții pentru îmbunătățirea serviciilor oferite de SCOMAR (Sistem Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră). Astfel, conform contractului, în următoarele cinci luni urmează să fie achiziționate sisteme de electroalimentare de rezervă pentru sistemul de observare, iar valoarea achizițiilor este de peste 280.000 de euro.

De menționat că acesta este doar unul dintre proiectele care vizează modernizarea SCOMAR în această perioadă, altele având drept scop modernizarea sistemului de comunicații sau asigurarea mentenanței evolutive.

Un alt proiect semnat de curând și aflat în desfășurare vizează modernizarea centralei termice și realizarea instalației aferente și a branșamentului de gaze pentru pavilionul administrativ de la Grupul de Nave Constanța. „Contractul are ca obiect proiectarea, executarea, finalizarea și remedierea oricăror defecte ale lucrărilor”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră. Contractul are o valoare de peste 1,7 milioane de euro și urmează să fie finalizat până în august 2021.

După dotarea cu drone a polițiștilor de frontieră, pentru a asigura o pază modernă a granițelor exterioare, în curând aceștia vor beneficia și de echipamente pentru detecția persoanelor după bătăile inimii. Potrivit Poliției de Frontieră, contractul de achiziție a fost încheiat la sfârșitul lunii noiembrie, este în valoare de peste 4 milioane de lei și vizează achiziționarea a 14 astfel de echipamente, care vor fi distribuite la nivel național. Dotarea cu astfel de aparatură este urmare a necesității încadrării în cerințele Schengen. Cu respectivele aparate, polițiștii de frontieră vor putea să verifice toate tipurile de mijloace de transport, de la autoturisme la camioane, dar și în interiorul containerelor. Sistemele vor genera alerte sonore și vizuale, la detecția persoanelor ascunse în spațiile verificate. Timpul de răspuns al echipamentelor este de 90 de secunde, iar raza de acțiune este de 50 de metri. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5125 secunde