INVESTIGAȚII ȘI O PERCHEZIȚIE, ÎNTR-UN DOSAR DE FALSIFICARE DE MONEDE

115
INVESTIGAȚII ȘI O PERCHEZIȚIE, ÎNTR-UN DOSAR DE FALSIFICARE DE MONEDE - bigbancnoteptpresa1-1563518940.jpg

Articole recomandate

Peste 100 de bancnote contrafăcute, în euro și dolari, au fost descoperite și scoase din circulație de polițiști, în urma unei percheziții domiciliare, desfășurată în județul Harghita, la Odorheiu Secuiesc, iar un localnic a fost reținut.

Ieri, 18 iulie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, au organizat o acțiune pe linie de falsificare de monede.

Au fost efectuate mai multe investigații, dar și o percheziție domiciliară, în municipiul Odorheiu Secuiesc, în urma căreia au fost descoperite și scoase din circulație 116 bancnote contrafăcute (respectiv 3 de 50 de euro, 13 de 100 de euro, 13 de 200 de euro și 87 de 100 de dolari).

Din cercetările polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate rezultă că, în cursul lunii mai a.c., un bărbat, de 46 de ani, din Odorheiu Secuiesc, ar fi comandat, de pe un site, mai multe astfel de bancnote, pe care ulterior le-ar fi oferit altor persoane.

Astfel, în cursul lunii iunie, i-ar fi oferit unui bărbat, de 32 de ani, mai multe bancnote în euro contrafăcute, iar una dintre acestea i-ar fi fost oferită unui tânăr de 21 de ani. Tânărul ar fi încercat, luna trecută, să o plaseze angajatului unei benzinării, însă acesta a observat că este contrafăcută și a sesizat poliția.

Față de bărbatul de 46 de ani a fost dispusă măsura reținerii pe 24 de ore, urmând ca, astăzi, 19 iunie, să fie prezentat Judecătoriei Odorheiu Secuiesc, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate în dosar, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de falsificare de monede, punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6678 secunde