Inundații TERIBILE! Bilanțul a ajuns la 50 de morți

95
Inundații TERIBILE! Bilanțul a ajuns la 50 de morți - indoneziainundatii-1552815107.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 50 de persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor din provincia indoneziană Papua, potrivit unui nou bilanț anunțat duminică de Agenția indoneziană de gestionare a dezastrelor și citat de AFP.


Inundațiile din regiunea Sentani, situată la circa 20 de kilometri de capitala provinciei, Jayapura, au fost cauzate de ploile torențiale căzute sâmbătă și s-au soldat cu rănirea a 59 de persoane.


"Numărul de victime (...) va crește, deoarece echipele de salvare încearcă încă să ajungă la alte zone afectate", a declarat purtătorul de cuvânt al Agenției, Sutopo Purwo Nugroho, adăugând că la originea inundațiilor pare să fie o alunecare de teren produsă în amonte de zonele afectate.


Zeci de case au fost avariate și, chiar dacă nivelul apelor începe să scadă, evacuările continuă.


"Echipele de salvare au demarat evacuările, însă ele nu au ajuns la toate zonele afectate din cauza copacilor căzuți, a pietrelor și a noroiului" care blochează drumurile, a detaliat Sutopo Purwo Nugroho.


Inundațiile sunt frecvente în timpul sezonului ploios din Indonezia, care durează din octombrie până în aprilie.


În ianuarie, cel puțin 70 de persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor și alunecărilor de teren care au afectat sudul insulei Sulawesi.


De asemenea, tot din cauza inundațiilor, în ultimele săptămâni, sute de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele din jurul râului Citarum, în provincia Java de Vest.


Provincia indoneziană Papua este situată în vestul insulei Noua Guinee, în timp ce estul insulei și-a declarat independența sub numele de "Papua Noua Guinee".


Papua este una dintre cele mai sărace regiuni din Indonezia și scena unor confruntări sporadice între rebelii separatiști și armată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6412 secunde