Interviurile pentru șefia DNA s-au încheiat. Ministrul Tudorel Toader va anunța joi candidatul ales

147
Interviurile pentru șefia DNA s-au încheiat. Ministrul Tudorel Toader va anunța joi candidatul ales - sediudna-1536053588.jpg

Articole recomandate

Ultimii trei procurori declarați admiși la selecția pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție au susținut susține marți interviurile cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. Ministrul va anunța joi cine este candidatul câștigător, pe care îl va propune pentru șefia DNA în fața președintelui Klaus Iohannis.

Interviurile au luat sfârșit,anunță ministrul Tudorel Toader, adăugând că joi va va face cunoscută propunerea pentru șefia DNA, cu care va merge la CSM și la președintele Iohannis.

"Au fost finalizate interviurile pentru ocuparea functiei de procuror-sef DNA !

Joi, 06.09.2018, la orele 13.00, pe pagina de internet a MJ, vom face conoscuta propunerea pentru procurorul-sef DNA, precum si programele de management", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

La procedura anterioară, la care a intervievat patru candidați, ministrul Tudorel Toader i-a respins pe toți, astfel că înscrierile și interviurile au fost reluate. În luna iulie au fost admiși patru candidați la proba interviului,însă au fost respinși toți patru.

"În cadrul procesului de selecție s-a apreciat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare desemnării pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv și transparent de evaluare a performanțelor manageriale. În urma desfășurării procedurii de selecție, vă aducem la cunoștință faptul că nu se va face o propunere de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție dintre candidații participanți, procedura urmând a fi reluată", a arătat Ministerul Justiției într-un comunicat.

Aceștia sunt procurorul militar Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea - fost procuror general adjunct al României și Paula-Nicoleta Tănase - procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Luni, Sorin Armeanu - prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Andrei Bodean - procuror la DNA Constanța, Adina Florea - procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au susținut interviul la sediul MJ.

Pe 29 august, Ministerul Justiției anunța că toți cei șase candidați înscriși la selecția pentru ocuparea funcției de procuror-șef al DNA au fost declarați admiși și vor susține luni și marți interviurile cu Tudorel Toader.

Rezultatele selecției pentru șefia DNA vor fi anunțate public pe data de 6 septembrie.

Propunerea/propunerile ministrului Justiției va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii - Secția pentru procurori, în vederea obținerii avizului acestei instituții. Ulterior obținerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiției înaintează propunerea președintelui României în vederea numirii în funcția de conducere.

Pe 27 iulie, Ministerul Justiției a anunțat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcția de procuror șef al DNA în cadrul primei selecții.

Cei patru candidați înscriși atunci în cursă au fost Florentina Mirică - procuror-șef serviciu la Secția de combatere a corupției din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror-șef adjunct la Secția urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror-șef adjunct al DNA și Elena Grecu - procuror-șef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcția de procuror-șef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruța Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de președintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curții Constituționale.

sursa: www.romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6617 secunde