Intervenții la limită, pe litoral. Zeci de turiști, scoși din valuri, în ultima clipă

306
Intervenții la limită, pe litoral. Zeci de turiști, scoși din valuri, în ultima clipă - interventiilalimita-1598793227.jpg

Articole recomandate

A fost un weekend de foc pentru salvamarii de pe litoral. Valurile puternice i-au atras pe turiști la o baie în mare, mulți dintre ei ignorând steagul roșu arborat, care semnala pericol de înec. Așa se face că echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgențe Dobrogea și cele ale Ambulanței Constanța abia au făcut față solicitărilor, mai ales din sudul litoralului.

"În doar o oră, au fost primite 20 de apeluri la 112 pentru a interveni la persoane în pericol de înec. Imediat, au fost alocate toate forțele inspectoratului. Pe uscat, au intervenit patru echipe Smurd și șenilate, iar pe mare au ieșit ambarcațiunea din Portul Mangalia și echipaje de scafandri. De asemenea, elicopterul Smurd a survolat zonele semnalate. Ulterior, au fost alocate și forțe suplimentare, cinci echipaje ale Serviciului de Ambulanță, nave de la ARSVOM și Garda de Coastă", a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță.

Duminică, la ora prânzului, deja se contura un bilanț negru. Un bărbat de 53 de ani și un altul de 30 de ani au fost salvați la Vama Veche și la Neptun. La Venus, un copil de nouă ani, scos din mare cu probleme respiratorii, a fost transportat la Spitalul de Urgență Județean Constanța, iar o femeie adusă la mal fără puls a fost resuscitată de paramedici și apoi transportată la spital. Din păcate, la Olimp, un bărbat de 76 de ani nu a mai putut fi salvat și a fost declarat decedat, iar, la Venus, un bărbat este în continuare căutat de echipele de scafandri. "Salvamarii au luptat contra cronometru pentru salvarea tuturor persoanelor în pericol, alături de pompieri și paramedici, personalul medical de la Ambulanța Constanța, echipajul elicopterului Smurd și scafandrii ISU. Facem un apel la constănțeni și la turiști să respecte semnificația steagurilor arborate la foișoarele salvamarilor și să nu se aventureze în apă, deoarece există un pericol foarte mare de înec", a subliniat reprezentantul ISU Dobrogea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4493 secunde