Intervenții în viscol și nămeți, aproape de limita epuizării! Ce-i mai rău abia acum începe

683
1

Articole de la același autor

După un sfârșit de săptămână în care pompierii, militarii, polițiștii, jandarmii și medicii au lucrat la foc continuu pentru salvarea de vieți omenești, meteorologii avertizează că ne așteaptă o nouă săptămână grea. Salvatorii au muncit în misiuni de până la 72 de ore, reușind să deschidă drumurile către cei aflați în nevoie. Constanța a fost zona cea mai lovită de căderile de zăpadă, iar celelalte județe au trimis în sprijin mai multe utilaje. 


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit ieri, a oferit o situație actualizată în ceea ce privește starea drumurilor naționale și județene. Totodată, meteorologii au avertizat că, începând cu noaptea de marți spre miercuri, pe arii extinse va ninge viscolit, iar stratul nou de zăpadă va atinge 20 cm. În aceste condiții, autoritățile au la dispoziție două zile pentru a facilita accesul către 26 de localități constăn-țene rămase încă nealimentate. 


51 persoane evacuate 


Potrivit Centrului Național de Coordonare Integrată, ieri, 51 de persoane au fost evacuate din autoturisme din cauza imposibilității deplasării pe unele drumuri din județul Constanța. 


Astfel, la Medgidia sunt cazate 48 de persoane la un hotel, iar la Valea Dacilor, trei persoane au fost cazate în Centrul de întreținere autostradă. Din totalul intervențiilor medicale, din ultimele ore, 102 au fost pentru gravide și 29 pentru persoane dializate. Totodată, pentru preîntâmpinarea unor situații grave, s-a intervenit pentru relocarea a 324 persoane fără adăpost în unitățile de primiri urgențe sau în locații ale autorităților locale. 


Constanța, ajutată de alte județe cu utilaje 


Având în vedere situația din zona Dobrogei, pentru optimizarea misiunilor operative, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a ordonat retragerea echipajelor de intervenție din zonele unde vremea s-a îmbunătățit și dislocarea acestora în județul Constanța, unde, în continuare, se înregistrează efecte considerabile. 


Astfel, pompierii constănțeni vor primi în sprijin patru autofreze de la ISU Argeș, ISU Botoșani, ISU Iași și ISU Olt, precum și patru șenilate de la ISU Giurgiu, ISU Harghita, ISU Mureș și ISU Prahova. De asemenea, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a cerut ajutorul Comitetului Național pentru Situații de Urgență pentru primirea a șase freze din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 


"Utilajele ar trebui să suplinească utilajele RAJDP, pentru a face față simultan în tot județul. Acestea au ajuns în cursul dimineții de duminică și au acționat în tot județul", a precizat Horia Țuțuianu. 


Ce drumuri au fost redeschise 


Potrivit ultimei avertizări înainte de închiderea ediției, emisă de Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, din cauza zăpezii și a viscolului, sunt închise două tronsoane de autostradă și 11 tronsoane de drumuri naționale. 


Astfel, tronsonul care face parte din Autostrada Soarelui, Lehliu-Gară - Constanța rămâne în continuare închis, alături de A4 Ovidiu-Agigea. Închise traficului mai sunt drumurile DN 3 Ostrov - Murfatlar, DN 22, DN 3C, DN 38 și DN 22A. Din păcate, drumurile din aproape jumătate din județul Constanța sunt blocate, iar autoritățile încearcă degajarea zăpezii de pe carosabil. Veștile bune sunt că au fost redeschise, cu restricție de 7,5 tone, DN 3 Murfatlar - Constanța și DN22C Cernavodă - Murfatlar. De asemenea, au mai fost redeschise DN 39D, DN 39C, DN 39B. 


O situație deosebită a fost semnalată în localitatea Negrești din județul Constanța, unde a fost necesară intervenția echipelor medicale pentru două persoane (o femeie însărcinată, cu contracții, și un bărbat cu dureri toracice). Au fost trimise resurse, dar, din cauza drumurilor impracticabile și a unor defecțiuni tehnice, s-a reușit preluarea pacienților în jurul orelor 18.50, predarea acestora în siguranță la Spitalul Județean Constanța având loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orelor 01.30. 


v v v


În ultimele 24 de ore, peste 16.700 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne - 8.807 polițiști, 5.381 pompieri și 2.576 jandarmi, cu 8.816 mijloace tehnice, au acționat la nivel național pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo severe în cadrul dispozitivelor de ordine publică și intervenție. În tot acest timp, în județele aflate sub incidența fenomenelor meteo, au fost efectuate 4.207 intervenții medicale de către SMURD și serviciile de ambulanță. 


În ultimele 24 de ore, 5.381 pompieri, cu 2.848 mijloace de intervenție, au acționat neîncetat pentru deblocarea și salvarea persoanelor surprinse de viscol pe anumite tronsoane de drum, precum și pentru preluarea persoanelor cu afecțiuni medicale din zonele greu accesibile. 


Comentează știrea

Hollywood
9 ianuarie 2017
Bravo tuturor!

Bravo tuturor celor care s-au implicat direct în rezolvarea situațiilor critice din teren, ISU; Jandarmii, SMURD, Poliție, etc. Au făcut treabă bună. O sugestie: de ce nu se dau ochelari de ski acestor oameni, ca să nu fie obligați să stea cu ochii aproape închiși în bătaia viscolului?

Articole pe aceeași temă

Luni, 09 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Tortura călătoriei cu trenul
Pagina a fost generata in 0.4936 secunde