Interpolul atrage atenția asupra produselor contrafăcute legate de coronavirus

164
Interpolul atrage atenția asupra produselor contrafăcute legate de coronavirus - ef5b100ecec14e828000f9c2925081c7-1584627871.jpg

Articole recomandate



Interpolul a avertizat asupra proliferării produselor contrafăcute legate de pandemia de coronavirus, mai ales măști sanitare, conform digi24.ro.


Agenția internațională de cooperare a forțelor de poliție a avertizat că pandemia le-a oferit delincvenților o oportunitate de a obține câștiguri rapide, profitând de cererea masivă de echipamente medicale de protecție.


În timpul celei de-a 13-a acțiuni întreprinse în cadrul "Operațiunii Pangea", desfășurată între 3 și 10 martie în 90 de țări, au fost arestate 121 de persoane și au fost confiscate produse farmaceutice potențial periculoase, a căror valoare de piață este de circa 14 milioane de dolari, precizează Interpol într-un comunicat.


Interpol atrage atenția în special asupra anunțurilor publicitare online privind vânzarea de măști sanitare, în săptămâna în care s-a desfășurat acțiunea fiind identificate 600 de astfel de cazuri și au fost confiscate circa 34.000 de măști contrafăcute.


Printre produsele confiscate se numără și diverse medicamente, precum pastile de clorochină folosite pentru tratarea malariei, medicament studiat în prezent pentru o posibilă administrare bolnavilor de COVID-19.


Interpolul atrage atenția asupra riscurilor implicate de folosirea unor medicamente contrafăcute, întrucât acestea pot conține o cantitate necorespunzătoare de substanță activă (insuficientă sau prea multă), altele comercializate pe internet fiind posibil furate sau care nu au fost stocate în condiții corespunzătoare ori sunt expirate.


În timpul operațiunii menționate au fost închise peste 2.500 de pagini de internet care făceau publicitate pentru produse farmaceutice ilicite și au fost destructurate 37 de grupări infracționale.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2899 secunde