Întârzieri pe Aeroportul Otopeni din cauza viscolului. Mai multe zboruri afectate

279
Întârzieri pe Aeroportul Otopeni din cauza viscolului. Mai multe zboruri afectate - 62004503-1544859482.jpg
Vremea rea afectează traficul aerian. Sâmbătă dimineața, cursele de pe Aeroportul Otopeni au întârzieri de 30 de minute din cauza ninsorii și a viscolului, informează Compania Națională Aeroporturi București.

Vremea rea a întârziat cu până la 30 de minute unele zboruri de pe Aeroportul Otopeni din București, însă, până la ora 7:00, nu s-au înregistrat curse anulate, au transmis reprezentanții CNAB. "Operarea se desfășoară normal, dar în condiții de iarnă. Se degivrează aeronavele înainte de decolare, ceea ce poate conduce la întârzieri de până la 30 de minute, punctual și mai mult de 30. S-a intervenit pe tot parcursul noptii și se intervine în continuare pentru deszăpezire la piste, platforme și căi de rulare", potrivit reprezentanților CNAB.

Pentru reducerea riscului de a fi surprinși sau blocați în trafic, le recomandăm conducătorilor auto să se informeze înainte de a porni în călătorie despre situația drumurilor pe traseul pe care intenționează să se deplaseze, să nu plece dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă. E important să aibă funcționale sistemele de climatizare, să-și asigure o bună vizibilitate în parbriz, lunetă și geamuri laterale, să adopte o conduită preventivă la volan, adaptând viteza la condițiile de trafic și de drum, să păstreze în mers o distanță suficient de mare pentru a putea opri în condiții de siguranță și să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru a reduce viteza, evitând astfel derapajul pe un caorosabil ud sau acoperit cu zăpadă, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5327 secunde