Întâlnire între ministrul MApN și Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa

235
Ieri, ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a avut o întrevedere cu generalul Curtis Scaparotti, Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa. Agenda de discuții a fost centrată pe evoluțiile recente din mediul regional și internațional de securitate, dar și pe direcțiile de consolidare a posturii aliate de descurajare și apărare a prezenței avansate pe flancul estic, acestea fiind teme centrale ale Summit-ului NATO de la Varșovia. 


Ministrul român al Apărării a subliniat nevoia unei abordări consistente, coerente și proporționale pentru întregul flanc estic Aliat, de la Marea Baltică la Marea Neagră. În acest sens, au fost discutate măsurile care vizează România în cadrul prezenței avansate adaptate pentru zona de sud-est a teritoriului aliat. 


A fost reliefat că acestea au la bază contribuții naționale cu forțe și ca-pacități militare, precum și participări aliate, unele angajate deja, iar altele în curs de angajare. Cei doi oficiali au agreat că Summit-ul reprezintă un reper major în cadrul procesului de trecere de la măsurile de asigurare la adaptarea strategică a Alianței la provocările noului mediu de securitate. În acest sens, o atenție spe-cială a fost acordată modalităților specifice de implicare a autorităților militare aliate, în perioada imediat următoare, în implementarea prac-tică a deciziilor care vor fi adoptate de șefii de stat și de guvern la Varșovia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3231 secunde