€ 4.7584
£ 5.4956
$ 4.2306

Mai multe ştiri online:

Instructorii auto independenți, scoși de pe piață. Sunt obligați să-și facă școli de șoferi

Ştire online publicată Marţi, 08 August 2017. Autor: Sorin HULUBEI
Începând cu luna septembrie, instructorii care lucrează ca Persoană Fizică Autorizată (PFA) vor fi nevoiți să funcționeze ca școli de șoferi. Deși acest lucru ar fi trebuit să se întâmple în urmă cu 3 ani, instructorii, au protestat și au reușit să înduplece autoritățile. De această dată, în urma nemulțumirilor, instructorii au fost invitați la discuții, în perioada 7-11 august. 


În această perioadă, un grup de lucru format din reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, Autoritatea Rutieră Română și școli de șoferi analizează solicitările instructorilor auto autorizați, nemulțumiți de prevederile actului normativ care îi obligă pe cei care lucrează ca PFA să îndeplinească condițiile de funcționare ca școală de șoferi, de la 1 septembrie 2017. 


„De mult am luptat împotriva acestor independenți care, din punctul meu de vedere, începuseră să acapareze toți cursanții, dar la stat nu plăteau niciun ban. Nu plătesc taxe, asigurări, absolut nimic. Acum 3 ani a fost dată legea 733, ei au contestat-o, au făcut miting-uri și după 3 ani a revenit această lege, care se va aplica pentru toți instructorii independenți”, ne-a precizat Niculae Dicu, directorul Școlii de șoferi DIA Auto.


Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a transmis faptul că legislația trebuie respectată de toată lumea, indiferent de categoria profesională. Instructorii auto au protestat în cursul săptămânii trecute, la Guvern, față de Ordinul 731 din 2017. Aceștia sunt nemulțumiți că actul normativ îi obligă să-și asume pregătirea unitară a viitorilor conducători auto. 


Reprezentanții școlilor de șoferi mai spun că în acest domeniu exista o concurență neloială din cauza instructorilor PFA care nu aveau cheltuieli, însă înregistrau profituri semnificative ce le permitea să-și reînnoiască anual autoturismele. De asemenea, o parte a instructorilor sunt acuzați că declarau extrem de puțini cursanți față de numărul real, tocmai pentru ca profitul acestora să crească. 


„Trebuie să-și facă o firmă, să aibă profesori de legislație, să aibă sală de minim 8 locuri. O singură persoană, mai mult de 7 cursanți nu are cum să aibă. Ei nu aveau niciun fel de cheltuială, pentru că la sfârșitul anului se duceau și declarau doar 3 cursanți pe durata întregului an, dar el avea 300. Astfel, ei au 100% profit și noi 20%, după ce se plătesc toate dările la stat. Eu plătesc 46.000 lei lunar, cu salarii cu tot, pe când ei acești bani îi bagă în casă. Este o concurență neloială. Ei spun că vor ieși iar în stradă, dar legea e lege și trebuie respectată”, a mai declarat, pentru „Cuget Liber”, Niculae Dicu.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3577 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Eveniment
miercuri, 17 aprilie Foto : UPDATE - Mașină răsturnată, în stațiunea Mamaia 2919 vizite, 0 comentarii UPDATE - Mașină răsturnată, în stațiunea Mamaia
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1245 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Sport
miercuri, 17 aprilie Foto : Astăzi, HCDS - CSM București.  "Se poate deschide drumul către finală!" 921 vizite, 0 comentarii Astăzi, HCDS - CSM București. "Se poate deschide drumul către finală!"
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7484 secunde