Inspector antifraudă, reținut, la Constanța, pentru luare de mită

892
2
Inspector antifraudă, reținut, la Constanța, pentru luare de mită - 183229articol1430639526143834132-1441351949.jpg
Procurorii DNA Constanța l-au reținut, aseară, pe Adrian Dumitru Popa, de 34 ani, inspector antifraudă în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală – Direcția regională Antifraudă Fiscală 2 Constanța, prins în flagrant în timp ce lua 3000 euro mită.

Inspectorul antifraudă Adrian Dumitru Popa este cercetat, de fapt, pentru două infracțiuni de luare de mită. Din ordonanța întocmită de procurori DNA constănțeni a rezultat că la data de 10 iulie 2015, inculpatul Popa Dumitru Adrian, în calitate de inspector antifraudă în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală – Direcția regională Antifraudă Fiscală 2 Constanța, a pretins și a primit suma de 5.000 lei de la un om de afaceri, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu care decurgeau din funcția deținută, privind rezultatele unui control efectuat la firma acestuia din urmă.

De asemenea, în aceeași calitate și în aceleași circumstanțe, inculpatul a pretins, printr-un intermediar, de la administratorul unei alte societăți comerciale suma de 3.000 euro.

La data de 03 septembrie 2015, inculpatul a primit de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3.000 euro pretinsă anterior, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Inculpatului Popa Dumitru Adrian i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, la data de 04 septembrie 2015, Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pe 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Comentează știrea

Ctin
4 septembrie 2015
firesc

Acest jeg a intrat in sistem pe spaga asa cum si ceilalti golani din ANAF au facut-o. De ce sa ne miram ca ajung in puscarie?

Dollar
4 septembrie 2015
Niste nemernici

Uite asa se fac unii boieri.Cu ajutorul functiei.I-i in gura de bugetari! Asta e unul mai fraier pe care l-au prins dar cati nu fac mangle?De unde p.. mamii lor in 2-3 ani se imbogatesc?Din salariul de la stat?hai sa fim seriosi.O adunatura de escroci care profita de autoritatea cu care au fost investiti si isi bat joc si de contribuabili si de statul roman.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : A FOST REȚINUT PENTRU DARE DE MITĂ!
Marţi, 01 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Alina Bica, suspectă într-un nou dosar
Marţi, 01 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Alina Bica, reținută de DNA
Pagina a fost generata in 0.4817 secunde