Inspecția Judiciară, o nouă acțiune disciplinară împotriva Laurei Codruța Kovesi

125
Inspecția Judiciară, o nouă acțiune disciplinară împotriva Laurei Codruța Kovesi - kovesi92638100-1536929484.jpg

Articole recomandate

Inspecția Judiciară a anunțat vineri că a exercitat o acțiune disciplinară împotriva fostului procuror-șef al DNA Laura Codruța Kovesi, după ce aceasta ar fi inserat într-un comunicat de presă pasaje din înregistrările discuțiilor purtate la sediul DNA Ploiești, care constituiau probe într-un dosar instrumentat de Direcția Națională Anticorupție.

Potrivit unui comunicat al IJ transmis AGERPRES, Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de Laura Codruța Kovesi, la data faptei procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, pentru nerespectarea (...) confidențialității lucrărilor care au acest caracter, precum și a informațiilor de aceeași natură de care a luat cunoștință în exercitarea funcției, cu excepția celor de interes public, în condițiile legii, abatere disciplinară prevăzută de articolul 99 litera j) din Legea 303/2004.

"Inspectorii judiciari au reținut că procurorul a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuțiilor purtate la sediul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești, despre care a luat cunoștință în exercitarea funcției și care constituiau probe într-un dosar înregistrat la Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție", se precizează în comunicat.

Acțiunea disciplinară a fost înaintată Secției pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8237 secunde