Insistența constănțenilor de la Abator a dat roade: va fi înființată trecere de pietoni la piață!

615
Insistența constănțenilor de la Abator a dat roade: va fi înființată trecere de pietoni la piață! - fondtrecerisursaprimariaconstant-1585752096.jpg

Articole de la același autor

După ani buni de insistențe pe lângă autoritățile locale și Poliția Rutieră, una dintre cele mai arzătoare dorințe ale locuitorilor din zona Abator din municipiul Constanța va fi realizată: va fi înființată o trecere pietonală în zona pieței! Un astfel de marcaj rutier va fi realizat, zilele următoare, și pe Bulevardul 1 Mai (vechi).

În repetate rânduri, locuitorii din zona Abator au făcut adrese către municipalitate și către Serviciul Poliției Rutiere Constanța pentru înființarea, în apropierea pieței de pe Șoseaua Mangaliei, a unei treceri de pietoni. "Suntem mulți vârstnici în zonă, ar trebui să mergem câteva sute de metri înspre Gară sau spre intersecția cu strada Caraiman, până la următoarele treceri de pietoni, pentru a putea traversa în siguranță. Pe aici autoturismele trec cu viteză, traficul este aglomerat, au loc multe incidente rutiere. De aceea, am tot transmis adrese pentru a ne face o trecere de pietoni", ne-au transmis locuitorii din cartierul constănțean.

Ani buni, solicitarea oamenilor a fost refuzată și justificată prin faptul că în zona respectivă există un pasaj pietonal subteran, care ar permite traversarea străzii în siguranță. Dar, adevărul este că puțini sunt cei care folosesc respectivul pasaj. "Pentru noi, pentru că suntem pensionari, este mai dificil să coborâm scările în pasaj", au explicat localnicii.

Faptul că pasajul nu este folosit a fost subliniat și de primarul Decebal Făgădău, cu prilejul prezentării proiectului de modernizare a tronsonului rutier care leagă zona Gării Constanța cu ieșirea spre Cumpăna. "Vom face o numărătoare, să vedem exact câte persoane folosesc acest pasaj. Pentru că toată lumea vede când este murdar, dar nu îl folosește nimeni. În schimb, toată lumea din zonă cere treceri de pietoni", a mai afirmat primarul.



Două treceri de pietoni vor fi "desenate" joi noaptea


În consecință, municipalitatea a anunțat că joi noaptea (în noaptea de 2 spre 3 aprilie), va fi trasată o trecere de pietoni pe Șos. Mangaliei, în zona pasajului pietonal. De asemenea, un astfel de marcaj va fi realizat și în zona Faleză Sud, pe B-dul 1 Mai (vechi), aproape de intersecția cu strada Plopilor. "Pentru creșterea siguranței locuitorilor din orașul nostru, echipele SC Confort Urban SRL vor trasa joi noaptea noi treceri de pietoni în locuri cu risc crescut de accidente rutiere. Acestea vor fi amenajate pe bulevardul 1 Mai Vechi, la intersecția cu strada Plopilor și pe Șoseaua Mangaliei, în zona pasajului pietonal de la Abator. Măsura a fost luată de Comisia de Circulație, în urma solicitărilor primite de la cei care locuiesc în zonă, cu avizul Poliției Rutiere. Primăria municipiului Constanța va înființa treceri de pietoni în zonele în care situația o va impune", au transmis reprezentanții municipalității.

Reamintim că Șoseaua Mangaliei urmează să fie modernizată, în acest sens fiind votat de consilierii locali, în ședința de la sfârșitul lunii februarie, proiectul privind "Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona Bd. 1 Mai – Șoseaua Mangaliei" , în valoare de 70 de milioane de lei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8965 secunde