€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Înșelăciuni în municipiul Constanța. Cum să vă feriți de escroci

Ştire online publicată Sâmbătă, 17 Martie 2018. Autor: Sorin HULUBEI
Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de informare, pe raza Secțiilor 3 și 5 Poliție, din municipiul Constanța, referitoare la infracțiunile de tâlhărie și cele de înșelăciune, prin metoda „Accidentul”.


Astfel, polițiștii constănțeni au vizitat câteva parcuri din proximitatea secțiilor menționate, unde au distribuit trecătorilor materiale informative, conținând sfaturi de prevenire a victimizării cetățenilor.


Polițiștii au acordat o atenție deosebită persoanelor în vârstă, care pot deveni ușor victime ale infracțiunilor de înșelăciune, prin metoda „Accidentul”. 


Scopul acestor activități este de a-i ajuta pe oameni să înțeleagă cum se pot păzi de escrocii care, sub pretextul că o rudă ar fi fost implicată într-un accident rutier, pretind a fi procurori, avocați, doctori sau prieteni apropiați, solicitând diverse sume de bani. Infractorii se bazează pe prima reacție a victimei, în situația unui eveniment cu impact emoțional puternic, dar și pe naivitatea acesteia.


Îndemnul polițiștilor este ca cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112, ori de câte ori primesc telefoane de la persoane necunoscute, care cer sume de bani, indiferent de motivul invocat.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.0236 secunde