Mai multe ştiri online:

Înșelăciuni cu metoda „Accidentul”. Nu oferiți sub nicio formă sau pretext sume de bani!

Ştire online publicată Vineri, 25 Ianuarie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Un bărbat din Constanța a fost la un pas să fie păcălit de un bărbat care s-a dat drept avocat al fiicei sale, în numele căreia a cerut o sumă imensă de bani pentru a o scăpa după ce „provocase” un accident rutier.

Constănțeanul de 70 de ani a fost sunat miercuri noapte, în jurul orei 23, pe telefonul fix. Inițial, o voce de femeie, care s-a recomandat ca fiind fiica sa, l-a informat că a provocat un accident și că există o victimă. Ulterior, în convorbirea telefonică a intervenit și o voce de bărbat, care s-a recomandat a fi avocat și care a cerut 20.000 de euro.

Din fericire, vârstnicul a înțeles rapid că poate fi victima unei înșelăciuni și a încheiat convorbirea telefonică fără a fi înregistrat niciun prejudiciu. Acesta a anunțat polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție, iar aceștia efectuează cercetări pentru identificarea autorilor și tragerea lor la răspundere penală.

Sfaturi de la polițiști

„Pentru a conștientiza populația, cu precădere persoanele de vârsta a treia, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute și le oferă sume de bani, în schimbul așa-ziselor «rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere», precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani”, explică subinspector de poliție Andreea Munteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Potrivit acesteia, este foarte important pentru cetățeni să cunoască faptul că în niciun caz de accident rutier, reprezentanții instituțiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speță de natură penală.

„Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetățenii sunt sunați și li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru «rezolvarea» unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliție, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, polițiștii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înșelăciuni, iar persoanele care intenționează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate și trase la răspundere penală”, mai spun cei de la Poliție.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7975 secunde