Informații de ultim moment despre românul condamnat la moarte în Malaezia

342
Informații de ultim moment despre românul condamnat la moarte în Malaezia - 61654725-1513505337.jpg

Articole recomandate

Ministrul Tudorel Toader a discutat, în cadrul vizitei în Malaezia, cu Ionuț Alexandru Gologan, românul condamnat, definitiv, la pedeapsa cu moartea pentru trafic de droguri și arestat din 2012, potrivit Ministerului Justiției.



"În închisoarea Bentong se află încarcerat Ionuț Alexandru Gologan, în vârstă de 25 de ani, arestat din 2012 și condamnat în prezent, definitiv, la pedeapsa cu moartea pentru trafic de droguri. Delegația română a purtat discuții cu cetățeanul român condamnat, exprimând susținerea în realizarea intereselor legitime, cu respectarea legislației celor două state, în cadrul juridic inițiat prin semnarea Memorandumului", se arată într-un comunicat de presă al ministerului Justiției.

Întrevederea cu conducerea închisorii Bentong a avut loc la sediul penitenciarului, din statul Pahang, iar discuțiile s-au purtat, cu precădere, pe problematica specifică sistemului penitenciar din România și Malaezia.

De altfel, în cadrul vizitei, Tudorel Toader și procurorul general al Malaeziei, Tan Sri Dato' Sri Haji Mohamed Apandi bin Ali, au semnat Memorandumul de Înțelegere dintre Guvernul României și Guvernul Malaeziei privind activități de cooperare juridică, având în vedere că un cadru juridic bilateral în materie nu exista până acum.

Memorandumul prevede diverse forme de cooperare, cum ar fi: schimb de legislație, experiență și bune practici pe teme de interes comun, vizite reciproce ale reprezentanților din diverse instituții ale sistemului judiciar, promovarea de programe și proiecte de cooperare în domeniul justiției.

"Totodată, prin semnarea acestui instrument bilateral de cooperare urmează a fi impulsionată negocierea tratatelor care să reglementeze cooperarea judiciară în materie penală, respectiv asistență judiciară și extrădare", mai precizează ministerul Justiției.

Totodată, a fost agreată o întrevedere la nivel de experți în România, urmată de vizita Procurorului General al Malaeziei la București, în mai 2018.

Curtea de Apel din Putrajaya, Malaysia, a judecat, pe 16 februarie 2015, apelul introdus de Ionuț Alexandru Gologan, un tânăr de 23 de ani din județul Prahova, arestat pentru trafic de droguri și condamnat la pedeapsa capitală în primă instanță, pe 16 octombrie 2013, și a decis respingerea apelului și menținerea sentinței primei instanțe.

Românul condamnat la moarte în Malaezia este din comuna Telega (Prahova), iar ultima dată a fost în localitatea natală în vara anului 2012, cu o lună înainte de a fi arestat, a declarat, pe 16 octombrie 2013, primarului localității, Ilie Gheorghe precizând că tânărul Ionuț Alexandru Gologan a plecat apoi în Germania, unde a fost racolat de traficanți de droguri. Potrivit acestuia, tânărul provine dintr-o familie dezbinată, fiind crescut de tată și bunică, după ce mama lui a plecat din Telega în urmă cu mai mulți ani, scrie romaniatv.net

În bagajele tânărului, care lucra ca șofer cu jumătate de normă, au fost descoperite, pe 26 iunie 2012, pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur, 1.494 de grame de metamfetamină.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3732 secunde