MAE:

Informație de ultim moment despre cei 20 de români blocați într-un autocar în Mexic

Marţi, 28 Martie 2017
401
Cei 20 de români blocați luni într-un autocar din Mexic, în urma unor manifestații spontane, vor reveni pe 4 aprilie în România, informează MAE, precizând că Ambasada română la Ciudad de Mexico a efectuat demersuri pe lângă poliția locală pentru rezolvarea situației acestora.


"Ambasada României la Ciudad de Mexico are în atenție cazul a 20 de cetățeni români aflați în scop turistic pe teritoriul Statelor Unite Mexicane. Grupul de turiști se îndreaptă către localitatea Tuxtla Gutierrez, urmând ca la 4 aprilie să revină în România", a precizat MAE, azi, la solicitarea AGERPRES.

MAE arată că românii blocați în autocar au contactat misiunea diplomatică română luni, pentru a solicita sprijinul, întrucât au rămas blocați în statul Oaxaca din cauza unor manifestații spontane organizate la ieșirea din satul El Camaron, iar imediat după semnalarea situației Ambasada română a efectuat demersuri pe lângă poliția locală, pentru a solicita sprijinul în vederea rezolvării situației.

De asemenea, Ambasada României la Ciudad de Mexico a solicitat Statului Major al Poliției din Oaxaca o escortă de poliție, care să îi ajute pe turiștii români să părăsească zona manifestației.

"Misiunea diplomatică română monitorizează cazul și menține legătura atât cu autoritățile competente, cât și cu grupul de turiști români și acordă asistență consulară, în limita competențelor", mai arată MAE.


Pagina a fost generata in 0.1669 secunde