Informația zilei despre românul răpit în Libia

284
Informația zilei despre românul răpit în Libia - lmpwzyz3ptu4mczoyxnopty0nzm0y2q1-1531830992.jpg

Articole recomandate

Ambasada României în Libia, relocată la Tunis, a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile centrale și locale libiene pentru găsirea românului răpit în Libia și, totodată, a fost solicitat sprijinul partenerilor internaționali ai României.

"În contextul eforturilor susținute la nivelul MAE în sprijinul cetățeanului român semnalat ca fiind răpit pe teritoriul Libiei, menționăm că Celula de criză interinstituțională convocată de ministrul Afacerilor Externe și-a continuat activitatea. În cursul zilei de 16 iulie 2018 a avut loc, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, o nouă reuniune destinată evaluării celor mai recente informații privind situația cetățeanului român", se arată într-un comunicat al MAE transmis, marți, AGERPRES.

În cadrul reuniunii, reprezentanții instituțiilor care fac parte din Celula de criză au analizat diverse scenarii de evoluție a cazului și acțiunile posibile pentru soluționarea situației cetățeanului român.

În același context, marți dimineață, conducerea MAE a avut o întrevedere cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Libiei la București, pentru coordonarea demersurilor de soluționare a situației.

De asemenea, Celula de criză este în permanență în contact cu reprezentanții companiei angajatoare și cu familia cetățeanului român.

Reprezentanții MAE reiterează recomandarea ca abordarea în spațiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauția.

O grupare înarmată a răpit sâmbătă patru ingineri - trei libieni și un român - din perimetrul Sharara, care face parte din câmpul petrolifer Murzuk, relatează agenția de presă Xinhua, care citează o sursă militară.

"Patru ingineri, printre care un român, au fost răpiți de pe câmpul petrolifer Sharara în timpul unor lucrări de rutină în cursul dimineții", a declarat sursa militară din Ubari, oraș situat la circa 1.100 kilometri sud de capitala Tripoli.

Sursa citată, care a preferat să nu fie identificată din motive de securitate, a declarat că răpirile s-au produs în momentul în care inginerii părăseau zona de cazare din cadrul perimetrului și se îndreptau spre un alt perimetru mai mic. Mașina lor a fost găsită abandonată la locul răpirii, a adăugat sursa citată.

Agenția Anadolu relatează că nu se cunoaște unde au fost duse persoanele răpite și că nicio grupare nu a revendicat deocamdată acțiunea. Agenția de presă turcă mai transmite că forțele de securitate au lansat o operațiune de căutare a răpitorilor și că vineri doi ingineri libieni au fost răpiți din același perimetru, dar au fost eliberați în cursul aceleiași zile.

Anterior, agenția de presă EFE a relatat că cel puțin două persoane, una dintre ele fiind un inginer român, au fost răpite sâmbătă de o miliție libiană într-un atac asupra perimetrului Sharara. Atacul a avut loc la prima oră a dimineții la unul dintre posturile de control pe unde se face accesul la câmpul petrolifer, unul dintre cele mai importante din sudul Libiei, au explicat pentru EFE sursele citate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3403 secunde