INFORMAȚIA ZILEI: 19 navigatori răpiți de pirați! Cine sunt și unde s-a petrecut incidentul

6026
INFORMAȚIA ZILEI: 19 navigatori răpiți de pirați! Cine sunt și unde s-a petrecut incidentul - pirati-1575474871.jpg

Articole de la același autor

19 membri ai echipajului tancului petrolier Nave Constellation au fost răpiți de pirați. Atacul s-a produs, ieri, în timp ce nava naviga în Atlantic, la aproximativ 100 de mile de insula Bonny, Nigeria, transmite Dryad Global, consultat de World Maritime News.

Din primele informații, se pare că 18 dintre prizonieri sunt de naționalitate indiană și unul de origine turcă.

Șapte membri ai echipajului sunt încă la bordul tancului, proprietate a Navios Tankers Management.

Incidentul s-a produs la 26 nm SE al terminalului Egina.

Atacul a fost confirmat de Centrul de Raportare a Pirateriei IMB, potrivit căruia, pirații înarmați au atacat și s-au urcat la bordul tancului petrolier.

"19 navigatori au fost dați dispăruți. Proprietarii navei au sesizat Navy Nigerian și MRCC pentru asistență. Echipajul rămas la bord a dus nava într-o zonă sigură", se arată în raport.

World Maritime News a primit, de asemenea, o declarație din partea Navios și Anglo-Eastern Tanker Management (Hong Kong), proprietarii și managerii VLCC Nave Constellation, care confirmă incidentul.

Petrolierul a părăsit terminalul offshore Bonny fiind complet încărcat, fiind apoi atacat de pirați înarmați, în noaptea de 3 decembrie.

"Pirații au plecat de pe vas luând 19 ostatici - 18 indieni și un turc. 7 navigatori au rămas la bord și au fost instruiți să ducă nava într-un loc sigur, pentru a aștepta sosirea unei nave de securitate și a altor nave de sprijin. Nu a existat nicio poluare sau deteriorare a navei", se arată în comunicatul companiei, care subliniază că, în acest moment, prioritate este recuperarea în siguranță a celor 18 navigatori.

Familiile navigatorilor răpiți de pirați au fost deja informate despre incident.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Octombrie 2019
Stire din Economie : Știri din industriile mării
Pagina a fost generata in 0.4864 secunde