Mai multe ştiri online:

Infanteriștii marini ai Forțelor Navale, la instruire cu partenerii din NATO

Ştire online publicată Vineri, 15 Martie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Un detașament de militari de la Regimentul 307 Infanterie Marină participă, zilele acestea, la modulul de pregătire „Platinum Eagle 19.1”. Activitățile se desfășoară în zona Babadag, județul Tulcea, în perioada 12 - 20 martie. 


Modulul de instruire face parte din inițiativa regională „Black Sea Rotational Force” (BSRF), condusă de Corpul SUA de Infanterie Marină dislocat în Europa și Africa (MARFOREUR/AF - Marines Corps Forces Europe and Africa”) și cuprinde antrenamente care vizează scenarii de atacare a unor baze terestre inamice și de exersare a procedurilor de luptă în mediul urban, dar și în medii lagunare, greu accesibile. 


Infanteriștii marini din Forțele Navale Române se vor antrena, în cadrul modulului „Platinum Eagle 19.1”, împreună cu militari din Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, SUA și Ucraina, precum și cu militari din celelalte categorii de forțe din Armata României, fapt ce se înscrie în sfera acțiunilor comune ale partenerilor din Alianța Nord-Atlantică, pe baza solidarității, a îndeplinirii obiectivelor comune și a unei partajări echitabile a responsabilităților. 


Conform Declarației comune a șefilor de state și de guverne NATO, adoptată la Summit-ul de la Bruxelles din anul 2018, în bazinul Mării Negre, ne confruntăm cu un mediu de securitate periculos, imprevizibil și fluid, cu provocări și amenințări durabile care emană din toate direcțiile strategice, iar acțiunile agresive ale Rusiei reprezintă o provocare la adresa Alianței și subminează securitatea euro-atlantică și sistemul internațional bazat pe norme. 


Participarea militarilor din Forțele Navale Române la activitățile de instruire, organizate în context întrunit, consolidează astfel măsurile defensive ale NATO de asigurare a stabilității regionale, pe flancul estic al Alianței. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7567 secunde