Industria farmaceutică testează 145 de potențiale tratamente contra coronavirusului

86
Industria farmaceutică testează 145 de potențiale tratamente contra coronavirusului - virus-1588326191.jpg

Articole recomandate

Pe plan global la ora actuală 145 de substanțe active sunt testate de companiile farmaceutice aflate într-o cursă pentru descoperirea unor tratamente pentru noul coronavirus, a anunțat la Geneva un grup ce reprezintă aceste companii, informează agenția DPA, scrie Agerpres.


Dintre potențialele tratamente 77 sunt medicamente care au fost dezvoltate anterior pentru alte boli, în timp ce 68 sunt medicamente noi, afirmă Thomas Cueni, care conduce Federația internațională a producătorilor și asociațiilor farmaceutice (Federation of Pharmaceutical Manufacturers and Associations - IFPMA).


''Avem o panoplie bogată'' de cercetări, a spus acesta la un briefing de presă online, adăugând că 25 de societăți farmaceutice au lansat studii clinice pentru tratarea COVID-19. Reprezentanți ai unor companii farmaceutice majore au subliniat la acest briefing că astfel de societăți colaborează între ele și își transmit date pentru a accelera activitatea de cercetare și dezvoltare. ''Industria (farmaceutică), ce în mod tradițional este foarte concurențială, s-a unit'',a mai menționat Thomas Cueni.


Aceste societăți examinează mai multe abordări terapeutice în lupta împotriva coronavirusului SARS-CoV-2, care până în prezent a ucis circa 230.000 de oameni.


De pildă, în timp ce Pfizer caută o terapie care să oprească multiplicarea virusului, CSL Behring și Takeda încearcă să dezvolte o imunoterapie prin combinarea anticorpilor creați de organismul a numeroși pacienți vindecați.


Alte companii mizează pe medicamente deja existente. Astfel, AstraZeneca efectuează studii clinice asupra unui medicament folosit la tratarea leucemiei în vederea administrării acestuia pacienților COVID-19 cu insuficiență respiratorie, iar Sandoz testează hidroxiclorichina folosită împotriva malariei ca tratament potențial și împotriva noului coronavirus.


De asemenea, IFPMA asigură că societățile din sectorul farmaceutic vor colabora cu guvernele pentru a produce tratamente în cantitățile necesare și la prețuri accesibile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5647 secunde