Incidența cazurilor de Covid-19 din România. Un județ a scăpat definitiv de pandemie

341
Incidența cazurilor de Covid-19 din România. Un județ a scăpat definitiv de pandemie - masca-1624360227.jpg

Articole recomandate

România rămâne în scenariul verde al pandemiei, cu o rată medie de infectare la nivel național de 0,07 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori. Cu o rată de infectare 0, județul Hunedoara este primul și singurul care a scăpat definitiv de pandemie.


Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punctul de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori fiind în judeţele Alba - 0,13 şi Prahova - 0,14, a informat, marţi, Grupul de Comunicare Strategică.


Conform GCS, în ultimele 24 de ore, cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Prahova - 8 şi Bucureşti - 7.


În 23 judeţe nu a fost raportat niciun caz nou de infectare - Alba, Arad, Argeş, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Mureş, Olt, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vrancea.


Cu o rată de infectare 0 mai multe zile la rând, județul Hunedoara a devenit primul și, deocamdată, singurul din România care a ieșit complet din pandemie. Fără doar și poate, va fi urmat zilele acestea de județele care, în prezent, au o rată de infectare subunitară, foarte aproape de 0 complet. 


Astfel, județe precum Vrancea, Vaslui, Suceava, Satu Mare, Iași (0,04), Giurgiu, Bacău, Bistrița Năsăud și Mehedinți (0,03), Tulcea și Buzău (rată 0,02) și Gorj (0,01) sunt la doar câteva cazuri de a scăpa definitiv de pandemie.


În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 41 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus.


De asemenea, au fost raportate 74 de decese (43 bărbaţi şi 31 femei) la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, însă 70 dintre acestea sunt de anul trecut şi din prima jumătate a acestui an, fiind introduse în baza de date la solicitarea Ministerului Sănătăţii de către Direcţiile de sănătate publică din ţară, în urma verificărilor efectuate.


Până marţi, în total, 32.465 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4642 secunde