Închisorile din România vor fi verificate de o comisie a Organizației Națiunilor Unite

146
Închisorile din România vor fi verificate de o comisie a Organizației Națiunilor Unite - inchisoare-1461924533.jpg

Articole recomandate

Închisorile din România vor fi verificate de o comisie a Organizației Națiunilor Unite. Delegația de patru persoane va ajunge în țara noastră la începutul lunii mai și va evalua modul în care sunt tratați deținuții din penitenciare, pentru a se asigura că aceștia nu sunt supuși torturii sau relelor tratamente.


Pe lângă închisori și secții de poliție, membrii comisiei vor vizita și centre de primire a imigranților, școli de corecție pentru minori, aziluri de bătrâni și spitale de psihiatrie.

De asemenea, experții internaționali se vor întâlni cu oficiali ai guvernului, cu Avocatul Poporului și cu reprezentanții societății civile. La finalul vizitei în România, delegația va prezenta autorităților concluziile preliminare, transmite Realitatea.net.

Potrivit unui raport al Administrației Naționale a Penitenciarelor, peste 500 de oameni au murit în închisori, în perioada 2010 – 2014, din cauza problemelor medicale, în cea mai mare parte. O altă cauză a deceselor este reprezentată de sinucideri. În pușcăriile din România se înregistrează câte un deces la fiecare trei zile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.31 secunde