€ 4.6644
£ 5.2406
$ 4.0999

Mai multe ştiri online:

Încercau să intre ilegal în România, cu un bebeluș de nouă luni și un copil de doi ani

Ştire online publicată Miercuri, 11 Iulie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Șapte irakieni și un iranian au fost opriți la frontiera cu Bulgaria, chiar după ce au intrat în județul Constanța. Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanta – Postul de Poliție Lipnița, au depistat opt cetățeni, șapte irakieni și un iranian, care au încercat să intre ilegal în România din Republica Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde. Persoanele respective au fost predate autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.


Astfel, luni, 9 iulie, în baza planului de cooperare privind combaterea migrației ilegale și asigurării ordinii publice, lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța - Postul de Poliție Lipnița au depistat în zona Mănăstirii Dervent, județul Constanța, un grup de persoane care nu își justifica prezența în zonă. În urma investigațiilor desfășurate cu polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov a rezultat că grupul format din opt persoane a intrat ilegal în România din Republica Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde.


Polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din șapte cetățeni irakieni și un cetățean iranian, trei bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 25 și 48 de ani, și doi minori, în vârstă de nouă luni, respectiv doi ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ajungă în Anglia pentru un trai mai bun.


„În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. La finalizarea verificărilor specifice, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cele opt persoane fiind predate către autoritățile bulgare, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale”, precizează inspectorul de poliție Maria Alexandra Cîrstea, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
sambata, 17 noiembrie Foto : COD GALBEN DE NINSORI LA CONSTANȚA 84308 vizite, 0 comentarii COD GALBEN DE NINSORI LA CONSTANȚA
Eveniment
ieri, ora 14:08 Foto : VIAȚA UNUI COPIL STĂ ÎN MÂINILE NOASTRE. HAIDEȚI SĂ DONĂM SÂNGE! 2673 vizite, 0 comentarii VIAȚA UNUI COPIL STĂ ÎN MÂINILE NOASTRE. HAIDEȚI SĂ DONĂM SÂNGE!
Cultură-Educație
joi, 15 noiembrie Foto : Doliu în învățământul constănțean! 2090 vizite, 0 comentarii Doliu în învățământul constănțean!
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.798 secunde