Atenție, șoferi!

Începe "vânătoarea" de șoferi vitezomani

307
Începe

Articole de la același autor

Viteza excesivă este aspru sancționată de polițiștii rutieri constănțeni. O spun chiar oamenii legii, care desfășoară, începând de ieri și până pe 21 iulie o acțiune amplă pentru depistarea celor care apasă pedala de accelerație mai mult decât prevede legea. 

Pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, polițiștii rutieri constănțeni desfășoară o acțiune de amploare, pe raza județului Constanța. Oamenii legii acționează pentru sancționarea celor care încalcă regulile de circulație, îndeosebi a șoferilor care depășesc limita legală admisă de viteză.

"Una din cauzele generatoare de accidente grave o reprezintă nerespectarea regimului legal de viteză, sub cele două forme, nelegală și neadaptată condițiilor de drum, fapt pentru care, în perioada 8-21 iulie, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni de prevenire și de impunere a legii pentru reducerea evenimentelor care se produc din cauza vitezei și pentru conștientizarea opiniei publice asupra dinamicii și consecințelor accidentelor rutiere produse pe acest fond", precizează Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Rutier Constanța.

16 morți din cauza vitezei excesive

În primele șapte luni ale anului, la nivelul județului Constanța au avut loc 109 accidente rutiere, soldate cu 16 decese, 16 persoane rănite grav și 134 de persoane rănite ușor, accidente cauzate de viteza excesivă.

"Pentru a preveni producerea evenimentelor rutiere grave de circulație, poliția rutieră acționează zilnic cu aparatele radar pe toate drumurile din județul Constanța și în municipii", afirmă Cristina Vasile.

Unde acționează rutieriștii

Polițiștii rutieri vor acționa zilnic cu radarele, pe principalele bulevarde din municipiul Constanța, dar și pe drumurile naționale din județ.

"Vom acționa, în principal, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, bulevardul Aurel Vlaicu, bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța și pe drumurile naționale din județ, respectiv DN2A în localitatea Ovidiu, DN3 în localitatea Murfatlar și DN39 în localitatea Mangalia, pentru prevenirea și combaterea evenimentelor care se produc din cauza vitezei excesive", spune Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Rutier Constanța.

Ce îi sfătuiesc polițiștii pe șoferi

"Serviciul Rutier Constanța le recomandă conducătorilor auto care

se deplasează în județul Constanța următoarele să respecte normele rutiere privind regimul legal de viteză, să adapteze permanent viteza de deplasare în apropierea curbelor, să nu se angajeze în efectuarea depășirilor neregulamentare, să evite orice altă preocupare care le-ar putea distrage atenția în timpul condusului și să se asigure când efectuează manevre de schimbare a direcției de deplasare", continuă purtătorul de cuvânt al Serviciului Rutier Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Iulie 2013
Stire din Eveniment : Radare ale rutieriștilor. Iată unde
Miercuri, 03 Iulie 2013
Stire din Eveniment : Radare în județ. Iată unde
Pagina a fost generata in 2.5525 secunde