Incendiul de la Parcul Natural Domogled s-a stins după șase zile

114
Incendiul de la Parcul Natural Domogled s-a stins după șase zile - 20157368194533386902017080618570-1502204135.jpg

Articole recomandate

Focarele din Parcul Natural Domogled, din județul Mehedinți, s-au stins la câteva zile de la izbucnirea incendiului după ce în regiune au căzut precipitații abundente. Rangerii din zonă au mers în două rânduri în acțiuni de recunoaștere în teren și nu au mai văzut flăcări.


Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți, flăcările s-au stins ca urmare a precipitațiilor căzute în regiune, notează News.ro.

"Noi nu am mai avut echipe acolo de acum trei zile. A plouat în zonă, iar rangerii au efectuat două recunoașteri, una luni seară și alta marți. Nu au mai fost observate focare", a declarat lt. Flavius Iscru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți.

Incendiul a izbucnit, joi dimineață, în Parcul Natural Domogled, pompierii mehedințeni identificând doar un singur focar. La fața locului au fost trimise două autospeciale cu apă și spumă, focul fiind vizibil din DN 67D.

Duminică, pompierii mehedințeni aflați în misiune în Parcul Natural Domogled pentru stingerea focului au fost redirecționați către alt incendiu puternic izbucnit în zona litierei din apropierea localității, aflată în Defileul Cazanele Dunării. De asemenea, la fața locului a fost trimis și un avion al Inspectoratului General al Aviației, aflat și el în misiune în Parcul Natural Domogled.

La mijlocul lunii iulie, un incendiu de pădure a izbucnit în Parcul Național Domogled, județul Mehedinți, zeci de pompieri și lucrători silvici intervenind pentru stingerea focului, acțiunea fiind încheiată complet în 22 iulie. La intervenție a participat și un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere "Bambi-Bucket".

În Mehedinți, s-au înregistrat în perioada respectivă temperaturi extrem de ridicate, în jurul valorii de 40 de grade, județul fiind, alături de județul Dolj, sub avertizare cod roșu de caniculă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8913 secunde