Incendiul de la Institutul ”Matei Balș”, în imagini. Patru oameni au murit carbonizați

263
Un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineaţă la Institutul Matei Balș din Capitală. Patru oameni și-au pierdut viața. Au fost evacuaţi în jur de 120 de pacienţi.


Primul apel la 112 pentru incendiul de la Matei Balș a venit la ora 5:05, iar primul echipaj a ajuns la spital la 5.14, a declarat secretarul de stat Raed Arafat vineri dimineață.


Potrivit pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, la parter, pe 100-120 mp. Au fost afectate patru saloane, cu degajari mari de fum, cu posibilități de extindere.


Clădirea care a ars a fost construită în 1953 și a fost modernizată. Clădirea avea avizele necesare, iar cel mai recent control a fost efectuat în noiembrie, a precizat Raed Arafat.


”Iar o tragedie după Colectiv, după Piatra Neamț? Unde sunt controalele, domnule Arafat? Unde sunt toate acele măsuri promise? Ardem ca șoarecii în spitalele românești, nu se poate așa ceva”, i-a spus jurnalistul Antena 3 Cristi Popovici.


Raed Arafat a explicat că pompierii vor anunța cauza incendiului de la Matei Balș. Șeful DSU a precizat că au fost făcute controale în spitale, iar ultimul făcut la Matei Balș a fost în luna noiembrie a anului trecut.


Arafat: ”Dacă ați venit să urlați la noi, aici intervenția v-am explicat. Urlați dumneavoastră. Este revoltă în capul dvs. Până vedem care este situația....”


Lăsați situația vă rog până o să vină pompierii să vă spună care este motivul. În acest moment v-am dat toate informațiile. Au fost controale”, a mai spus Arafat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7725 secunde