Incendiu puternic la un bloc! Anchetă de proporții: Dezvoltatorul, acuzat de nereguli

250
Incendiu puternic la un bloc! Anchetă de proporții: Dezvoltatorul, acuzat de nereguli - incendiuputernic12956000-1536397183.jpg

Articole recomandate

Flăcări uriașe au luminat cerul, sâmbătă dimineață, în sectorul 5 din Capitală. Un incendiu izbucnit la o casă s-a extins rapid la un bloc învecinat. Nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, au anunțat reprezentanții ISU București-Ilfov.

UPDATE: Anchetă de proporții după incendiul care a lăsat zeci de oameni fără acoperiș deasupra capului. Sunt suspiciuni că dezvoltatorul nu obținuse autorizație de securitate la incendiu, iar locatarii îl acuză și pentru alte neregului.

Primul apel la pompieri a fost dat în jurul orei două dimineața. Flăcările au cuprins mai întâi podul unei case. S-au propagat apoi la mansarda unui bloc din apropiere și au început să se extindă către etajele inferioare.

"A fost o ardere foarte puternică și din ce se observă din exterior, ultimul nivel este distrus în totalitate, iar etajul trei, parțial", a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București.

La fața locului au fost trimise 19 autospeciale de stingere, patru autoscări și trei echipaje SMURD. Salvatorii au cerut sprijinul Apa Nova pentru suplimentarea presiunii pe hidranți.

"A fost o intervenție dificilă prin prisma unui aspect foarte relevant. Faptul că autospecialele noastre au avut acces doar pe două laturi ale acestei clădiri, pe lățimea acestei clădiri. Distanța între clădire și vecinătate este de un metru, atât pe partea stângă cât și pe partea dreaptă, adică doar circulația persoanelor, fapt ce nu a permis introducerea unor autospeciale. Acest lucru a generat și o ardere mai intensă în zona centrală, unde jetul de apă ajungea foarte greu sau chiar deloc", a mai declarat purtătorul de cuvânt ISU București.

Pompierii au constituit mai multe echipe de căutare-salvare, pentru evacuarea locatarilor și verificarea tuturor locuințelor.

În total, nouă persoane au primit ajutor de la echipajele SMURD și de la medicii de pe ambulanță. Este vorba despre doi pompieri și șapte civili. Unul dintre pompieri are o plagă la un picior, altul, o fractură. Șapte locatari s-au intoxicat cu fum sau au suferit atacuri de panică.

Sursa articol:www.realitatea.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4133 secunde