INCENDIU FĂRĂ PRECEDENT: Un complex comercial arde de trei zile fără oprire VIDEO

221
INCENDIU FĂRĂ PRECEDENT: Un complex comercial arde de trei zile fără oprire VIDEO - lalalalal48534100-1334476141.jpg
Incendiul care a izbucnit în noapte de vineri spre sâmbătă la complexului comercial Siraj din Iași a transformat clădirea într-un morman de beton și fier contorsionat. La 24 de ore de la izbucnirea focului acesta nu fusese stins, pompierii continuând să acționeze pentru lichidarea a nenumarate focare care încă ard mocnit și la această oră, informează Realitatea.net.

O mare parte a clădirii s-a prăbușit, iar alta a fost demolata pentru ca pompierii să poată acționa în interior în siguranță, informează Tele M.

Acesta este primul incendiu de asemenea amploare din județul Iași. Deși apa atinge jumătate de metru înălțime, în interiorul complexului continuă să izbucnească noi focare și să ardă mocnit

Nu a mai existat un incendiu de asemenea amploare in judetul Iasi. Apa este de jumatate de metru inauntru si, cu toate acestea, continua sa izbuneasca noi focare si sa arda mocnit. Cateodata se produc explozii care reusesc sa miste pana si grinzile prabusite la pamant. Sunt tot felul de materiale inflamabile sub ruine.

"Ne luptam de o zi cu flacarile si nu ne vom opri pana nu vom lichida complet incendiul. Chiar si dupa aceea vom lasa aici o autospeciala si cativa oameni, astfel incat sa ne asiguram ca nu vor mai fi probleme", a declarat colonelul Dan Iamandi, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi.



Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, Silvia Spiridon, acă incendiul a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2.00, în partea stângă a complexului comercial "Siraj", unde există mai multe standuri cu produse de papetărie, vopseluri și produce chimice.

SIlvia Spiridon a mai anunțat că sâmbătă, în jurul orei 12.00, partea din spate a clădirii s-a prăbușit, incendiul nefiind stins nici la această oră.

"La fața locului sunt deplasate efective importante ale ISU, sunt acolo în jur de 80 de pompieri, dar incendiul se propagă cu violență. Sunt multe produse chimice, inclusiv vopseluri, existând încă focare chiar și în zona prăbușită", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU.

Pe timpul intervenției, doi pompieri au fost intoxicați cu fum, fiind transportați la Spitalul Sfântu Spiridon din Iași. Cei doi pompieri au vârste de 23 și 31 de ani.

Citește mai departe despre incendiul de la Iași

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 13 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : Arde o casă pe strada Nucilor
Pagina a fost generata in 1.3969 secunde