INCENDIILE UCIGAȘE! Doi copii și străbunica lor, printre morți

210
INCENDIILE UCIGAȘE! Doi copii și străbunica lor, printre morți - californiaaa84002800-1532851205.jpg

Articole recomandate

Doi copii și străbunica lor sunt printre cele cinci persoane care au murit în incendiile de vegetație din nordul Californiei, în SUA, scrie BBC.

Bilanțul incendiilor de vegetație din California a ajuns duminică la șase morți, informează AFP. Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a decretat stare de urgență în statul de pe coasta Pacificului, unde flăcările au cuprins circa 63.000 de hectare potrivit serviciului de urgență al guvernatorului.

Doi pompieri au murit joi, 17 persoane sunt date dispărute, iar zeci de mii și-au părăsit casele. Sherry Bledsoe a confirmat că bunica ei, Melody Bledsoe, în vârstă de 70 de ani și cei doi copii, Emily, în vârstă de patru ani și James Roberts, în vârstă de cinci ani, au murit în incendiu.

Ei au fost prinși de foc în timp ce încercau să plece din locuința lor din Redding.

Soțul lui Melody Bledsoe, Ed, a descris cum soția sa l-a sunat în timp ce era plecat la cumpărături pentru a-i spune să se întoarcă acasă pentru că focul ajunsese la casa lor. Când a ajuns acasă, Ed a găsit casa distrusă.

Peste 3.400 de pompieri au fost mobilizați dar autoritățile au anunțat că urmează vreme caldă și uscată în restul săptămânii, iar situația ar putea deveni mai gravă.

Incendiile din districtul Shasta se intersectează cu vântul puternic și creează "tornade de foc" care distrug copaci și mașini, conform oficialilor.

Focul a distrus cel puțin 500 de locuințe și amenință alte mii de case. Pompierii se luptă cu incendiul, însă doar 5% din incendiu se află sub control.

Incendiul a început luni și a ars în jur de 19.000 de hectare de pământ, o suprafață mai mare decât cea a orașului San Francisco, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9165 secunde