Incendii în Valu lui Traian și Tuzla. Două case, distruse de flăcări

250
Incendii în Valu lui Traian și Tuzla. Două case, distruse de flăcări - isuct10-1424183663.jpg

Articole de la același autor

Pompierii de la ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, astăzi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință improvizată, în localitatea Valu lui Traian. Militarii au stins incendiul, limitând propagarea focului la vecinătăți. Se pare că incendiul a fost provocat de jarul căzut din sobă. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Pentru a preîntâmpina astfel de evenimente, pompierii ISU Constanța recomandă respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor. Astfel, depozitarea materialelor combustibile se face la o distanță mai mare de un metru față de sobele metalice și de 50 centimetri la sobele de cărămidă sau teracotă; în fața ușiței de alimentare a sobei, pardoseala combustibilă se protejează cu o tăviță metalică.

Tot în cursul zilei de astăzi, Stația de Pompieri Tuzla a intervenit pentru stingerea unui incendiu la acoperișul unei case din localitatea Tuzla.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat cu operativitate incendiul, împiedicând propagarea flăcărilor și limitând considerabil pagubele materiale. A ars funinginea din interiorul coșului de fum, iar o parte din locuință a fost inundată cu fum, ceea ce înseamnă că incendiul a fost, cel mai probabil, provocat de coșul de fum necurățat de funingine.


ISU Constanța aduce la cunoștința cetățenilor faptul că, burlanele și coșurile de fum sunt generatoare de incendii cu pondere însemnată în această perioadă a anului. Cauzele producerii unor astfel de evenimente sunt legate, de cele mai multe ori, de necurățarea periodică a funinginei depuse, neîntreținerea coșurilor de fum în urma utilizării lor îndelungate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0607 secunde