Încă un container cu deșeuri, sosit din Marea Britanie, oprit la graniță

222
Încă un container cu deșeuri, sosit din Marea Britanie, oprit la graniță - deseuriport32-1623432846.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrători vamali, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța au depistat un container ce conținea aproximativ nouă tone de deșeuri, care veneau din Marea Britanie, fără respectarea prevederilor legale.

Joi, 10 iunie, oamenii legii au verificat containerul sosit în Portul Constanța Sud Agigea. Conform documentelor vamale, containerul ar fi trebuit să conțină elemente de mobilier și jucării; în fapt, avea produse electrocasnice second-hand, dar pentru că gradul de uzură era mai mare decât cel permis, produsele sunt considerate deșeuri. Marfa era destinată unei firme din Vrancea, care efectuează activități de import în România.

Oamenii legii nu au permis accesul bunurilor pe teritoriul României și au dispus returnarea containerului în Marea Britanie. De asemenea, a fost deschis un dosar penal pentru import ilegal de deșeuri și folosirea de acte nereale la organul vamal iar bunurile vor fi returnate firmei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4386 secunde