Încă o țară închide granițele pentru turiștii români, de la 1 august

295
Încă o țară închide granițele pentru turiștii români, de la 1 august - steag-1596134182.jpg

Articole recomandate

Danemarca a anunțat lista statelor ai căror turiști nu vor mai fi primiți pe teritoriul statului, printre acestea fiind și România. Românii vor putea călători dacă au "motive intemeiate" și nu au simptome de boală. Restricțiile pentru turiști intră în vigoare la 1 august.


Din cauza situației epidemiologice alarmante, România a fost inclusă de către autoritățile din Danemarca pe lista statelor ai căror turiști nu vor putea intra în această țară. Măsura intră în vigoare de la 1 august, ora 00.


Românii vor putea călători in Danemarca doar în baza listei "motivelor întemeiate" elaborate de autoritățile daneze (dacă au contracte de muncă, sunt studenți, au o întâlnire de afaceri, prestează servicii în și din Danemarca, au un interviu pentru un loc de muncă).


La intrarea pe teritoriul Danemarcei, românilor nu le este solicitată prezentarea unui test negativ pentru COVID-19. Totuși, persoanelor care prezintă simptome clare de infecție (de exemplu, tuse uscată și febră) nu le va fi permisă intrarea. .


Persoanelor care sosesc din Romania li se va "recomanda ferm" carantinarea timp de 14 zile la intrarea în Danemarca.


Tranzitarea Danemarcei va fi permisă pentru deplasarea în scop turistic în altă țară decât Danemarca, dar numai cu dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei.


Cu privire la recomandările de călătorie emise de Ministerul danez al afacerilor externe privind plecările din Danemarca, în condițiile în care România a fost plasată pe lista țărilor "închise", gradul de risc a fost ridicat la "portocaliu" (evitarea călătoriilor nenecesare).


Sursa: antena3.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.958 secunde