Încă o fabrică ilegală de țigări a fost descoperită în localitatea Crucea

3990
Încă o fabrică ilegală de țigări a fost descoperită în localitatea Crucea - aca167fcefbfa307b488df50febf6bbf.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni au descoperit, sâmbătă dimineață, o nouă fabrică ilegală de țigări, în localitatea Crucea, după ce, marți, identificaseră una în incinta unei ferme din Mihail Kogălniceanu.

În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii însoțiți de trupele speciale au descins la o clădire din localitatea Crucea care multă vreme a funcționat ca fermă. Oamenii legii aveau informații că înăuntru se fabrică țigări în mod ilegal. Ca să intre în interior, polițiștii au tras cu pistolul în lacătele care ferecau ușa clădirii. Ajunși înăuntru, ei au descoperit o fabrică de țigări în toată regula, bine aprovizionată cu tutun adus din Bulgaria și Brazilia, precum și instalații de producție moderne.
În urma percheziției, oamenii legii au găsit aproximativ 15 tone de tutun, care era ambalat în 74 de colete, precum și mai multe utilaje de fabricare a țigaretelor. De asemenea, au mai fost depistate aproape 200 de pachete de țigări marca "Plugarul" care aveau aplicate timbre falsificate. Polițiștii au precizat că în spatele fostei ferme au mai găsit o groapă în care erau mai multe pachete de țigări ce fumegau, semn că cei care coordonau fabrica clandestină aflaseră că urmau să fie vizitați de polițiști și au încercat să-și șteargă o parte din urme.
Potrivit anchetatorilor, deocamdată, nu s-a stabilit cine este proprietarul clădirii din localitatea Crucea, în care se fabricau țigările, acest lucru urmând să fie stabilit astăzi.
Descoperirea din localitatea Crucea vine la scurt timp după ce, la data de 9 martie, polițiștii constănțeni descoperiseră o fabrică ilegală de țigări, în incinta unei ferme, situată în apropiere de localitatea Mihail Kogălniceanu. Acolo au fost depistate 34 de tone de tutun, timbre pentru pachetele de țigări și instalații de prelucrare a tutunului.
În acest caz au fost reținute două persoane, Gheorghe Enache și Valentin Pocora, dar judecătorii au decis cercetarea lor în stare de libertate.
Potrivit anchetatorilor, din primele cercetări se pare că în cazul de la Crucea nu ar fi vorba despre aceleași persoane, dar polițiștii nu exclud posibilitatea ca acestea să aibă legătură și cu noul caz.
***
Pe de altă parte, polițiștii continuă cercetările, iar în cursul zilei de ieri, au descoperit mai multe foițe de hârtie pentru fabricarea țigărilor, role de staniol și timbre inscripționate "Republica Moldova". Potrivit anchetatorilor, toate acestea au fost găsite abandonate pe câmp și în canalele de irigații din localitățile Țepeș Vodă, Siliștea și Seimeni. Oamenii legii spun că materialele de fabricare a țigaretelor au fost abandonate de fabricanții ilegali de țigări, în încercarea de a-și șterge urmele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2884 secunde