Încă doi suspecți arestați în dosarul Băhăian

2874
Încă doi suspecți arestați în dosarul Băhăian - c7fd6d5179ee2f799984eba95936bbd7.jpg

Articole de la același autor

Zeci de polițiști și procurori din aproape toată țara sunt în alertă pentru a soluționa dosarul Băhăian. Extinderea cercetărilor la mai multe firme cu care societățile "prințului cecurilor false" și ale acoliților săi au avut contracte comerciale au scos la iveală probe zguduitoare ale unor infracțiuni de criminalitate economică și nu numai.
În cursul zilei de ieri, alte două persoane au fost prinse de oamenii legii. Una dintre ele este un bărbat care a fost prins la Timișoara și dus la București, unde ar putea primi ordonanță de reținere. Celălalt suspect se numește Dan Negrean, are 54 de ani și este din Buzău. În cursul zilei de ieri, magistrații Tribunalului Ialomița au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a suspectului. Potrivit anchetatorilor din Ialomița, Dan Negrean este acuzat de constituire de grup infracțional organizat și complicitate la înșelăciune în convenții prin emiterea de cecuri și alte instrumente de plată fără acoperire care au provocat consecințe deosebit de grave.
Surse din cadrul anchetei susțin că până la acest moment, rețeaua care ar fi fost condusă de Sergiu Băhăian ar fi înșelat peste 60 de societăți, prin emiterea de cecuri fără acoperire, prejudiciul fiind de peste cinci milioane de lei.
În acest sens, magistratul care a judecat, duminică, propunerea DIICOT de arestare preventivă a lui Sergiu Băhăian, Eduard Mărculescu, Mihai Dăscălete și Gheorghe Teleagă a reținut, din referatul de arestare preventivă, că Băhăian este considerat șeful grupării infracționale organizate care se ocupa cu înșelăciuni, prin emiterea de cecuri și alte instrumente de plată fără acoperire, în formă continuată.
Potrivit motivării Tribunalului Ialomița, în propunerea de ares-tare se arată că, în perioada iulie-septembrie 2006, alături de Dan Negrean și Lucian Cernat, prin firma SC "Gimatex" SRL Dridu, a prejudiciat 34 de societăți comerciale, prejudiciul nerecuperat fiind de 3.300.000 de lei. Magistrații au mai motivat faptul că Băhăian emitea oferte, cereri de ofertă, negocia telefonic contracte, închiria mijloace de transport și revindea marfa obținută ilicit.
Mai mult, anchetatorii susțin că, în perioada februarie-mai 2007, Băhăian, prin intermediul firmei SC "Absolut Uniprix" SRL București, a înșelat 33 de persoane juridice, cu un prejudiciu estimat de 2.198.692 de lei, potrivit judecătorilor, care citează propunerea de arestare a procurorilor.
În ceea ce privește implicarea lui Eduard Mărculescu, judecătorii arată că acesta îl sprijinea pe Băhăian în găsirea clienților și tehnoredacta și trimitea ofertele concepute de acesta. De asemenea, potrivit motivării, Teleagă și Dăscălete au revândut o parte din marfa cumpărată de Băhăian, cu cecuri fără acoperire.
Instanța spune în motivare că principalele indicii care arată că cei patru se fac vinovați de acu-zațiile aduse de DIICOT sunt declarațiile unor martori, precum și interceptări telefonice ale convorbirilor celor patru, aflate la dosarul cauzei. De asemenea, în ceea ce îl privește pe Băhăian, Tribunalul Ialomița susține că acesta s-a sustras de la urmărirea penală, declarându-și un domiciliu fals, a încercat să ascundă adevărul, așa cum reiese din interceptările telefonice, pregătea săvârșirea de noi infracțiuni, potrivit acelorași interceptări, iar lăsarea sa în libertate pune în pericol ordinea socială.
Mai mult, instanța a ținut cont în luarea deciziei de arestare preventivă și de alte declarații din dosar, ale unor martori, care deși nu au primit o încadrare juridică în acest dosar, indică un anumit profil al grupării constituite în jurul inculpatului Băhăian Sergiu.
Curtea de Apel București va judeca vineri, 22 ianuarie, recursul lui Sergiu Băhăian împotriva deciziei de duminică a Tribunalului Ialomița, prin care el și trei complici au fost arestați preventiv pentru 29 de zile.
Sergiu Băhăian, fostul patron al societății "Sabina Product", mai este acuzat și că ar fi liderul grupării cercetate de DIICOT pentru uciderea a patru persoane, foști parteneri de afaceri care trebuiau să fie eliminați pentru a nu divulga autorităților infracțiunile rețelei Băhăian.
În același timp, Tribunalul Constanța a emis, duminică, decizia de arestare a principalilor suspecți în cazul grupului infracțional din Ialomița suspectat de uciderea a patru persoane. Astfel, Adrian Grigoraș și Valentin Șlepac au fost și ei arestați preventiv.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7004 secunde