Încă doi copii cu infecții de la Maternitatea Giulești, internați la Grigore Alexandrescu

350
Încă doi copii cu infecții de la Maternitatea Giulești, internați la Grigore Alexandrescu - bebelusinspital1512293371-1543676754.jpg

Articole recomandate

Încă doi bebeluși posibil infectați cu stafilococ auriu au fost internați la Spitalul Grigore Alexandrescu. Micuții s-au născut recent în maternitatea Giulești, de unde provind și restul copiilor bolnavi. Maternitatea a fost închisă vineri pentru internări. Cei doi nou-născuți ajunși vineri la Spitalul Grigore Alexandrescu au fost diagnosticați cu piodermită-infecție cutanată purulentă, provocată de un stafilococ sau streptococ. Analizele de laborator urmează să stabilească dacă este vorba de stafilococul auriu. În total, acest diagnostoic a fost pus în 12 cazuri.

"Ieri s-au mai internat încă două cazuri cu piodermită. În total internați – 12 cazuri. Din cele patru cazuri care așteptau confirmarea, trei s-au pozitivat cu același stafilococ auriu meticilino rezistent. La al patrulea încă se așteaptă rezultatul, la fel și la cei nou internați", se precizează într-un comunicat al Spitalului Grigore Alexandrescu. Miercuri, Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu" anunța că 14 bebeluși, născuți la Maternitatea "Panait Sârbu",(Giulești, n.r.) au fost tratați la unitatea medicală, 12 dintre aceștia fiind depistați cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0687 secunde