Înalta Curte a decis: Va începe judecata în dosarul "Henri Coandă"

498
Înalta Curte a decis: Va începe judecata în dosarul
Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție din România au dispus începerea judecății în cazul lui Radu Mazăre, trimis în judecată alături de senatorul Alexandru Mazăre și omul de afaceri Avraham Morgenstern. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de trei zile. 


De asemenea, Radu Mazăre a fost prezent, ieri, la Tribunalul Constanța, în legătură cu un alt dosar ce vizează presupuse infracțiuni de spălare de bani, în dauna Primăriei Constanța, dosar instrumentat de Andrei Bodean, procuror DNA Constanța. 


În ceea ce privește dosarul "Henri Coandă", în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că "inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitate de primar al Municipiului Constanța, a lansat, la începutul anului 2011, programul de construire locuințe modulare grupate în Campusul Social HENRI COANDĂ, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al mun. Constanța. 


Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a dorit să își asigure câștigarea licitației ce urma să fie organizată. Astfel, în cursul anului 2011, omul de afaceri i-a remis primarului municipiului Constanța, Mazăre Radu Ștefan, suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câștigarea licitației ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 mili-oane de euro). 


Precizăm că din suma totală de 175.000 euro, 95.000 euro au fost transferați către contul personal al primarului Mazăre Radu Ștefan și 80.000 euro către contul pus la dis-poziție de fratele său, Mazăre Ale-xandru, ambele fiind deschise la o bancă din Israel", se arată în comu-nicatul DNA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4738 secunde