Inadmisibil: Căruțași pe bulevardele Constanței anului 2012

880
6
Inadmisibil: Căruțași pe bulevardele Constanței anului 2012 - carutatigani3-1352129654.jpg

Articole de la același autor

Căruțele pe care le întâlnim pe drumurile publice generează disconfort și reprezintă totodată un pericol în trafic. Deși legislația interzice circulația lor prin municipiu, atelajele nu lipsesc de pe șosele, iar polițiștii afirmă cu părere de rău că nu au ce să le facă. 


În ciuda faptului că există norme legale care interzic circulația căruțelor pe drumurile municipale, zilnic pot fi văzute atelaje încărcate cu saci, cu fier vechi sau cu fân care se plimbă, în voie, pe străzi. Căruțașii nu au nicio "apăsare", pentru că știu că vor scăpa, pentru a nu știu câta oară, basma curată. 
"Deși este interzisă circulația vehiculelor cu tracțiune animală în municipiu, căruțașii nu par să se simtă lezați de aceste prevederi legale. La un moment dat, aveam voie să le confiscăm dacă îi prindeam în municipiu, însă de câțiva ani s-a introdus o nouă lege care interzice confiscarea lor. Dacă sunt prinși, șoferii atelajelor primesc o amendă, pe care bineînțeles că nu o plătesc. Mulți dintre cei care dețin o căruță nici măcar nu au o identitate, așa că nu avem cui să dăm amenzi. Din fericire, nu am prea avut accidente mortale în care să fie implicate și căruțe", a declarat comisarul șef Tudorel Dogaru, șeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Poliției Rutiere. 
Pe de altă parte, constănțenii sunt revoltați și aduși pe culmile disperării de acești căruțași care se plimbă nestingheriți și lasă mizerie în urma lor. 
"La noi, în Km 4-5, vin și caută în gunoaie, se ceartă și fac o gălăgie de nedescris. Să nu mai spun de mizeria pe care o lasă în urmă, numai bălegar și miros de nesuportat", spune, revoltată, Mariana S., care locuiește în cartierul Km 4-5. 
"Vă rugăm, dragi polițiști vigilenți la viteza noastră, gândiți-vă și la o campanie de recoltat ventile de la atelaje sau orice știți dumneavoastră că trebuie făcut, numai să le mai reduceți numărul", afirmă constănțeanca Teodora B.. 


Sunt interzise. Și totuși, de ce circulă?
În plus, trebuie subliniat pericolul pe care îl reprezintă aceste căruțe pentru participanții la trafic, deoarece încurcă circulația și pot fi cauza unor accidente rutiere. 
"Sunt interzise accesul și deplasarea vehiculelor cu tracțiune animală, a animalelor de povară, de tracțiune sau de călărie, precum și a animalelor izolate sau în turmă pe drumurile naționale, în municipii și pe drumurile la începutul cărora există indicatoare de interzicere a accesului", scrie clar în UOG 195/2002. 
De asemenea, polițiștii locali afirmă că sunt, practic, legați la mâini. 
"Primim multe reclamații privind aceste căruțe. Oamenii sunt supărați și pe bună dreptate. Cei care sunt prinși în trafic sunt sancționați cu amenzi de la 400 la 1.000 de lei, însă, din experiența mea, doar 1 % dintre ei plătesc. Pentru că nu dețin bunuri sau imobile pe numele lor, nici nu pot fi executați silit. Așadar, nu avem ce să le facem. Deși în Codul Rutier se specifică că aceste atelaje pot fi confiscate, Curtea Constituțională a spus că este un act neconstituțional. Noi chiar vinerea trecută am organizat o acțiune cu privire la aceste atelaje. Au fost vizate zonele Inel 1, Tomis 3 și Lăpușneanu, cam pe unde își fac veacul acești căruțași, și am amendat nouă conducători", a afirmat Daniel Bratu, directorul executiv adjunct al Poliției Locale Constanța. 


Comentează știrea

gabi stan
6 noiembrie 2012
carute

nea Bratule, ia du-te matale si fa o plimbare pe strada Semanatorului intre str. Soveja si Partizani. ia-l si pe mascarici cu tine si spuneti-ne impresiile voastre.

M*A*M*B*O
6 noiembrie 2012
țiganii noștri

Indienii au și ei țiganii lor așa cum avem și noi. Am văzut cum și ei cară saci cu sticle de plastic și cartoane la fel ca la noi. Deosebirea e că ei nu au cai, iar teleguța o cară țiganul cu puradeii lui și în cel mai fericit caz cară cu un triciclu. Și ăia și ăștia fac munca asta ca să poată să trăiască iar ai noștri țigani motivează în fața polițistului ca să nu se apuce de furat sau să dea în cap. Chiar dacă-i dă amendă, oricum nu o plătește.

Mircea
6 noiembrie 2012
Doar o propunere

Propun o solutie care ar stopa accesul carutelor in Constanta si nu numai: Imobilizarea acestora, (eventual parcarea lor intr-un loc pazit) pana cand domnul carutas face dovada ca a platit amenda. Exact ca in cazul automobilelor. Este o solutie legala, si va asigur ca vor disparea si carutele din peisaj!

FONDURI UE
6 noiembrie 2012
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

un alegator
6 noiembrie 2012
Se pise pe noi

Aștia votează cu măscărici. Cum să-i certe el tocmai acum, le da lemne de foc

Mihai
6 noiembrie 2012
-300

Realitatea este ca suntem cu 300 de ani in urma celorlalte tari. Spectacolul este grotesc; carute pe strazile Constantei si cainii fara stapan ce latra turbati la cai, curve si cluburi pline de drogati - asta e Constanta 2012, ce lipseste din tot acest peisaj macabru? Vasnicul militian constantean (care probabil isi plange de mila printr-un boutique, justificandu-si mica spaga pe care a acceptat-o, completand astfel cei 25% lipsa).

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Bijuterii confiscate la Vama Veche
Pagina a fost generata in 0.3699 secunde