În România se construiește primul centru regional de echipare a elicopterelor Black Hawk

199
În România se construiește primul centru regional de echipare a elicopterelor Black Hawk - blackhawk-1599119360.jpg

Articole recomandate

Companiile ROMAERO și Sikorsky, parte a grupului Lockheed Martin, semnează joi un Memorandum de Înțelegere, în vederea înființării în România a unui Centru Regional de Echipare și Întreținere a Elicopterelor Black Hawk, pentru Europa Centrală.


Conform acordului, citat de Agerpres, România ar urma să găzduiască primul centru regional de echipare și mentenanță Black Hawk.


Black Hawk, cel mai răspândit elicopter multi-rol și multi-misiune din lume, ar urma să fie echipat de ROMAERO atât pentru misiuni militare, cât și pentru operațiuni de căutare și salvare, servicii medicale de urgență, comandă și control sau transport oficial. Elicopterele Black Hawk vor fi livrate pentru finalizare de către ROMAERO din fabrica PZL Mielec, Polonia, cea mai mare capabilitate de producție a Lockheed Martin din afara SUA.


Semnarea Memorandumului va avea loc în prezența ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ambasadorului Statelor Unite la București, E.S. Adrian Zuckerman, adjunctului ambasadorului Poloniei în România, Natalia Piotrowska și secretarului de stat pentru industria de apărare, Cristian Simu.


Ceremonia se va desfășura în marja evenimentului "Black Sea and Balkans Security Forum 2020", pe data de 3 septembrie 2020.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4864 secunde