În PUNCTELE DE PRIM AJUTOR DE PE LITORAL se muncește la foc continuu!

164
În PUNCTELE DE PRIM AJUTOR DE PE LITORAL se muncește la foc continuu! - 4augustpuncteprimajutorsursaisud-1596529527.jpg
Peste 300 de pompieri sunt la datorie, zilnic, în stațiunile de pe litoral, pentru ca românii să aibă o vacanță fără evenimente care să le pună viața în pericol. Tehnica specifică de intervenție (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate) au susținut misiunile orientate spre siguranța celor care au ales să-și petreacă timpul liber pe litoral.
În prima lună de la operaționalizarea punctelor de prim ajutor pe litoral, pompierii au desfășurat misiuni în urma cărora 769 de persoane, aflate în dificultate, au fost asistate medical. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate pe plajă, în stațiunea Eforie Nord, unde au fost asistate medical 118 persoane, urmată de stațiunile Costinești - 103 persoane, Jupiter - 63 persoane, Mamaia - 49 persoane, Vama Veche - 43 persoane, Corbu - 13 cazuri.


Totodată, echipajele de pe ambulanțele SMURD care deservesc cele 8 puncte de prim ajutor (în stațiunile Corbu, Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, Jupiter și Vama Veche) au asistat medical 388 persoane, dintre care 313 au necesitat transportul la spital.


Salvatorii care încadrează șenilatele existente pe litoral au desfășurat 39 de misiuni destinate transportului persoanelor cu diferite afecțiuni medicale în punctele de prim - ajutor existente pe plaje sau la ambulanțe, în vederea preluării și transportării acestora către unitățile spitalicești, pentru investigații suplimentare.


De asemenea, de la începutul anului până în prezent, 21 persoane au fost salvate de la înec din mare și 3 persoane din lacuri.
Totodată, pe raza întregului județ, în luna iulie a.c., pompierii constănțeni au fost solicitați să acționeze la 106 incendii, 7 solicitări asistență persoane descarcerate și 82 alte intervenții constând in 23 deblocări de uși, 6 asigurări măsuri PSI, precum și 53 solicitări de asistență medicală la accidente rutiere.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6516 secunde