Imigranți reținuți de polițiștii de frontieră de la Ostrov

316
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă - Sectorul Poliției de Frontieră Ostrov au depistat un cetățean turc și un cetățean sirian care au trecut ilegal frontiera de stat, din Bulgaria în România, cu scopul de a ajunge în Germania.


Ieri, în jurul orei 06.00, un echipaj al poliției de frontieră Ostrov a oprit pentru legitimare și control un bărbat, în vârstă de 45 de ani, care a prezentat o carte de identitate ce purta însemnele R. Bulgaria. Deoarece oamenii legii au avut suspiciuni asupra autenticității documentului prezentat, l-au condus pe cel în cauză la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor.


În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este de cetățenie turcă. Din declarațiile celui în cauză a reieșit faptul că a trecut ilegal frontiera deoarece dorea să ajungă în Germania. În aceeași zi, în jurul orei 09.10, în baza unei informații, un alt echipaj al poliției de frontieră au mers până pe insula Hopa (de pe Dunăre), pentru identificarea unui bărbat care nu își justifica prezența în zonă.


Ajunși la fața locului, polițiștii de frontieră au legitimat un sirian care avea asupra sa documente înscrise cu litere chirilice și arabe, un document cu fotografia persoanei care atesta statutul de solicitant de azil în R. Bulgaria, haine ude de schimb într-o pungă de plastic, cinci cartele SIM telefonice și un telefon mobil. Persoana a fost condusă la sediul Sectorului de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor.


Astfel, s-a stabilit faptul că bărbatul a traversat înot fluviul Dunărea, de pe malul bulgăresc pe cel românesc, pe insula Hopa, cu ajutorul unui GPS, intenționând să ajungă în localitatea Călărași. Din declarațiile celui în cauză a reieșit faptul că este cetățean sirian, în vârstă de 26 de ani, și a trecut ilegal frontiera deoarece dorea să ajungă în Germania.


Pe numele celor doi, polițiștii de frontieră au întocmit actele premergătoare cercetării penale pentru săvârșirea infracțiunii de intrare în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, iar pentru cetățeanul turc și pentru fals privind identitatea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6342 secunde