Imagini uluitoare / Dezastrul de pe strada Ion Rațiu

2020
1

La un pas de o adevărată catastrofă, duminică seară, pe strada Ion Rațiu, din Constanța. Un șofer care se afla în stare de ebrietate și circula cu viteză foarte mare a pierdut controlul mașinii, a lovit două autoturisme parcate pe trotuar, a rupt un stâlp ENEL și s-a proptit în zidul unei case, avariind o conductă de gaze.

O familie care locuiește pe strada Ion Rațiu, la nr. 97, a tras, duminică seară, o sperietură zdravănă, după ce a auzit o bubuitură și a simțit că se dărâmă casa peste ea. Oamenii au crezut, inițial, că e cutremur, dar când au vrut să iasă din casă, au văzut că în zidul bucătăriei, care dădea în stradă, se afla "parcată" o mașină, zidul și caloriferul ce se aflau pe acea parte a camerei fiind distruse.
Când au reușit să iasă în stradă, totul arăta ca după un război. Pe lângă autoturismul ce aproape că le intrase în casă, alte două mașini, de lux, ce aparțineau vecinilor, o Skoda Octavia și un Mercedes, care se aflau parcate pe trotuar, erau grav avariate, iar un stâlp al ENEL se afla la pământ.
Negip Șenol, de 28 de ani, una dintre persoanele care locuiesc la adresa respectivă, ne-a declarat că șase persoane se aflau în casă în acel moment, printre care doi copii mici, de o lună, respectiv de doi ani și opt luni. "Sora mea, cu doar un minut înainte, fusese la bucătărie să ia laptele pentru cel mic. Nu vreau să-mi imaginez ce s-ar fi putut întâmpla dacă se afla acolo!", ne-a declarat Negip Șenol. Potrivit acestora, atât șoferul, cât și alți doi tineri care se aflau în autoturism, erau beți și drogați. Ei nu au fost răniți în urma accidentului.

La fața locului, au venit de urgență polițiștii, echipaje de salvare, dar și militari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care au asigurat măsurile PSI, pentru că exista pericolul producerii unei explozii. O conductă de gaze a fost spartă de mașina scăpată de sub control, iar abia după ce au venit angajații de la Congaz, riscul producerii unei catastrofe a fost eliminat.
Cercetările la fața locului au stabilit că Petru Viziteu, de 26 de ani, care conducea autoturismul Daewoo, cu numărul de înmatriculare CT-06-EXP, pe strada Ion Rațiu, din cauza vitezei, dar și a faptului că se afla sub influența băuturilor alcoolice, a intrat în coliziune cu două autoturisme parcate pe trotuar, unul dintre acestea ricoșând într-un stâlp ENEL, care s-a rupt. Totodată, mașina Daewoo s-a oprit în zidul imobilului cu nr. 97, avariind racordul de gaze.
Testat fiind cu aparatul Drager, s-a constatat că șoferul avea 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, pe numele lui a fost întocmit dosar de cercetare penală. De asemenea, el va trebui să plătească și daunele pe care le-a provocat, atât la cele două autoturisme, cât și la locuința avariată.
Ieri, o echipă a ENEL a lucrat de la ora 8 dimineața până la prânz pentru a înlocui stâlpul rupt în urma accidentului și a reda celor patru case care au fost afectate de această avariere curentul electric.



Comentează știrea

ANDREI GEORGE
6 ianuarie 2012
CERCETARI

daca POLITIA AR STUDIA CE SE PETRECE NOAPTEA IN ACEASTA CASA ION RATIU 97 AR DESCOPERI LUCRURI INIMAGINABILE.ACOLO ESTE CRUCEA DE PIATRA=FELINARUL ROSU.IN VAZUL AUTORITATILOR .DE CE ?

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : Femeie rănită în piața Cireșica
Pagina a fost generata in 0.6474 secunde