Imagini șocante. Tragedie la Constanța: Celebru dirijor german, mort în accident rutier

3832
15

Articole de la același autor

Tragedie la ieșire din municipiul Constanța: Michael Beck Hamlescher, un dirijor german de renume internațional, a murit într-un accident de mașină. Soția sa, pianista Tatiana Pocinoc, a ajuns în stare gravă pe un pat de spital. Din primele cercetări, polițiștii spun că drama s-a petrecut din vina dirijorului. 


Și-a petrecut viața pe marile scene ale lumii, aducând bucurie și liniște sufle-tească prin concertele sale și a fost un ambasador pentru copiii cu dizabilități, organizând numeroase acțiuni caritabile pentru aceștia. O clipă de neatenție i-a fost însă fatală și și-a găsit sfârșitul între fiarele strivite ale mașinii sale, la ieșire din municipiul Constanța spre Valu lui Traian. Maestrul dirijor Michael Beck Hamlescher, cu cetățenie germană, se afla la volanul unei Mazda, în dreapta fiind soția sa, pianista Tatiana Pocinoc Beck. 


Cum s-a petrecut accidentul 
Cei doi și-au petrecut concediul pe litoral, iar ieri se îndreptau spre casă. În timp ce se deplasau pe banda I, pe sensul de mers spre Valu lui Traian, la un moment dat, șoferul a vrut să întoarcă peste linia dublă continuă. Nu a fost atent, însă, și nu a observat că pe aceeași direcție, pe banda a doua de mers rula un Volkswagen Tiguan. Șoferul Volkswa-genului, Alexandru Glodeanu, din Valu lui Traian, nu a mai putut evita impactul. A lovit în plin Mazda, a târât-o câțiva metri, după care autoturismul în care se aflau cetățeanul german și soția lui a ajuns pe contrasens, în vreme ce Volkswagenul s-a răsturnat de câteva ori și ieșit de pe carosabil. 


Șoferii martori la incident au apelat imediat Serviciul unic de urgență, iar la fața locului au ajuns patru ambulanțe, mai multe echipaje de la Rutieră și un echipaj de la descarcerare. 


Din păcate, pentru maestrul dirijor aflat la volanul Mazdei nu s-a mai putut face nimic. Pompierii au fost nevoiți să intervină pentru a-i scoate din mașină atât pe bărbat, cât și pe soția lui, dar șoferul era deja dece-dat. De asemenea, militarii au intervenit și pentru scoaterea din Volkswagen a pasagerului aflat în dreapta șoferului. Din primele cercetări, polițiștii cred că maestrul dirijor a ratat intrarea pe Auto-strada A2, ce se afla la doar câțiva zeci de metri în spate și de aceea ar fi încercat să întoarcă pe linia dublă continuă. 


Pianista Tatiana Pocinoc, în stare critică 
Soția șoferului, renumita pianistă Tatiana Pocinoc, a fost trans-portată în stare gravă la spital. Aceasta a fost diagnosticată cu frac-tură de craniu, multiple contuzii, printre care fractură de bazin, con-tuzie la ficat și, aseară, la închiderea ediției, era intubată, fiind in-ternată în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Constanța. Ocupanții celei de-a doua mașini implicate în incident, respectiv șoferul Alexandru Glodeanu și pasagerii Andrei Glodeanu și Alexandru Iaco-bescu, toți din Valu lui Traian, au suferit leziuni minore și nu au rămas internați. 


A concertat pe marile scene ale lumii 
Maestrul dirijor Michael Beck Hamlescher era colaborator al Universității de Arte "George Enescu" din Iași, unde soția sa este profesor universitar. De asemenea, conform legitimațiilor găsite de polițiști la fața locului, cei doi erau producători la Prima TV și Tele Moldova. Michael Beck Hamlescher s-a născut în localitatea Gârbova, din județul Sibiu, iar în 1975 a emigrat în Republica Federală Germania, unde a urmat două specializări: clarinet și dirijor, la Universitatea de Muzică din Koln. De-a lungul timpului, a fost dirijor a numeroase orchestre din Germania, cu care a concertat în Europa, Canada și SUA. După 1989, profesorul universitar s-a întors în România, unde, pe lângă proiectele muzicale s-a implicat și în acțiuni uma-nitare. Din 2009, colaborează cu Uni-versitatea de Arte "George Enescu" din Iași, a cărei orchestră o dirijează. Profesorul Michael Beck Hamlescher a fost supranumit "dirijorul viselor", după ce, în decursul a peste 30 de ani de carieră, a organizat aproape 400 de concerte de binefacere. 


Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Un sofer
10 septembrie 2014
Observatie

Domnilor, ati auzit de indicatoare de presemnalizare ? Atunci folositi-le fratilor, ca uitati ce se intampla . Si va rog mai verificati inca o data semnalizarile rutiere ale ultimelor autostrazi, centuri sau bretele. ca mari economii ati facut ! Am gasit destui turisti care nu stiau sa ajunga de pe autostrada in sudul litoralului. Sau nu se doreste asta ?

mu mu
11 septembrie 2014
ut

va f ut in gat imbecililor

Andreea
11 septembrie 2014
Rectific

De fapt, pasagerii Volkswagenului Tiguan nu au suferit DOAR leziuni minore. Ei sunt internați încă în spital suferindleziuni de genul coastelor rupte, leziuni craniene, leziuni la sold si coloana. Astea nu sunt chiar niște zgârieturi din moment ce aceștia vor trebui să urmeze ședințe de recuperare, fiind imobilizați la pat.:)

Un credincis revoltat
11 septembrie 2014
Dumnezeu

Dunezeu! Daca esti pe undeva sa te ascunzi, ca daca te prind iti rup picoarele! Cum sa iei viata unui om care a facut atatea acte de binefacere si mai presus de toate, a dat peste 400 de concerte in folosul celor batuti de soarta, din toata lumea. Nu la-i cunoscut pe maestrul Michael Beck, nici pe sotia lui, ca daca i-ai fi cunoscut, tu te inchinai la ei si nu ei la tine...

nu se poate
11 septembrie 2014
dece

ditamai dirijoru se plimba cu un ca....cat de mazda ,, la noi trebue sa umbli cu tanku ca sa fii in siguranta ,,,,,,,, care siguranta ar trebui asigurata intrisec PRIN INFRASTRUCTURA CARE NU EXISTA

Un credincis revoltat
11 septembrie 2014
Dumnezeu

Erata: a se citi "picioarele" in loc de "picoarele". Scuze!

Răspuns la: Dumnezeu
Adăugat de : Un credincis revoltat, 11 septembrie 2014
Dunezeu! Daca esti pe undeva sa te ascunzi, ca daca te prind iti rup picoarele! Cum sa iei viata unui om care a facut atatea acte de binefacere...
Andreea
12 septembrie 2014
?

Te referi la Dumnezeu sau la Ale?

Răspuns la: Dumnezeu
Adăugat de : Un credincis revoltat, 11 septembrie 2014
Dunezeu! Daca esti pe undeva sa te ascunzi, ca daca te prind iti rup picoarele! Cum sa iei viata unui om care a facut atatea acte de binefacere...
Andreea
12 septembrie 2014
?

Alex*

Un credincis revoltat
12 septembrie 2014
Dumnezeu

Erata: a se citi: :l-ai cunoscut" si nu "la-i cunoscut". Scuzati greselile, dar sunt prea suparat pe Dumnezeul asta care e legat la ochi. Maestrul Michael Beck, il venera si credea mult in el!!! Dumnezeu l-a tradat !!!

Răspuns la: Dumnezeu
Adăugat de : Un credincis revoltat, 11 septembrie 2014
Dunezeu! Daca esti pe undeva sa te ascunzi, ca daca te prind iti rup picoarele! Cum sa iei viata unui om care a facut atatea acte de binefacere...
Pintea
12 septembrie 2014
Reglarea corecta a pozitiei oglinzilor retrovizoare

Oglinzile retrovizoare sunt de două feluri, plate sau convexe. Deși mărește câmpul de vizibilitate în spatele vehiculului, totuși oglinda retrovizoare convexă prezintă importante dezavantaje față de cea plată, deoarece modifică imaginea reală pe care o redă și-i schimbă proporțional dimensiunile, ceea ce face dificilă aprecierea corectă a distanțelor, a direcțiilor de mișcare și a vitezelor obiectelor observate de conducătorul auto. Oglinda interioara - trebuie reglata pentru a cuprinde zona din spatele masinii. Oglinzile laterale - trebuie sa permita vizualizarea unghiurilor moarte din lateralele autovehiculului, nu sa cuprinda acceasi zona ca si oglinda interioara. In primul rand se regleaza scaunul soferului in pozitia dorita. Se apleaca capul pana cand atinge geamul din stanga si se ajusteaza pozitia oglinzii pana cand abia se mai vede bara spate. Se schimba apoi pozitia spre dreapta, la o distanta similara (aproximativ in dreptul oglinzii interioare) si se fac reglajele pentru oglinda din dreapta. Facand reglajul in acest fel se pot observa obiectele din unghiurile moarte fara a fi necesara schimbarea pozitiei capului. Traficul din spate poate fi observat in oglinda retrovizoare. Când autoturismul a început modificarea direcției, imaginile din oglinzile retrovizoare se schimbă spre altă direcție și devin nefolositoare. Deci înainte de a vira conducătorul se va asigura în oglinda exterioară și va întoarce un moment capul pentru a vedea dacă lângă autoturism nu circulă alt vehicul.

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5621 secunde