IMAGINI REVOLTĂTOARE / CÂT ÎI MAI TOLERĂM? Maxi-taxi: la limita obrăzniciei și a inconștienței!

13939
27
Șoferii care le dau cele mai multe bătăi de cap participanților la trafic sunt, bineînțeles, cei care conduc maxi taxi. Din dorința de a face cât mai mulți bani, opresc fix unde au ei chef sau unde se află clientul, pe orice bandă, însă, cel mai important aspect pe care îl ignoră este faptul că microbuzul este umplut peste limită. Poliția Rutieră nu-i mai sperie demult! 


Pe lângă faptul că șoferii nu se gândesc decât că mai câștigă un leu în plus și exclud că ar putea fi implicați într-un accident rutier, nici pasagerii nu iau în calcul această variantă. Oamenii nu înțeleg că este foarte important ca într-un mijloc de transport în comun să fie atâtea persoane câte scaune sunt. În cazul unui impact, cu cât sunt mai mulți pasageri în picioare, cu atât consecințele pot fi mai grave. 


"Aseară (n.r. - luni), pe la 22.30, în sensul giratoriu de la Cora Brătianu, sensul de mers spre ieșirea din Constanța, dintr-un GMS 301 a căzut un pasager pe ușile din spate. A durat 4-5 minute până s-a ridicat de jos, ajutat de șoferii care abia au reușit să evite persoana căzută. Sunt curios cât de bune mai sunt mașinile alea că le cad roțile și abia se târâie. Chiar nu se sesizează nimeni să facă un control pe bune?", a transmis un cititor "Cuget Liber". 


Siguranța pasagerilor… lipsă 
Majoritatea microbuzelor din Constanța nu sunt dotate cu centuri de siguranță, astfel că pasagerii care stau pe scaune pot fi răniți în orice moment. În ceea ce privește autovehiculele de transport persoane, centurile nu sunt obligatorii, ele fiind un plus doar în anumite cazuri. Mai mult, nici legea nu îi obligă pe transportatori să doteze autovehiculele cu centuri de siguranță. 


Amintim că, la începutul anului, un grav accident rutier s-a petrecut pe strada Nicolae Iorga, 22 de persoane care se aflau într-un microbuz fiind rănite. 


De la începutul anului, agenții Serviciului Poliției Rutiere au organizat mai multe acțiuni pe raza județului Constanța privind legalitatea transportului de persoane în regim maxi-taxi. În urma acțiunilor, polițiștii au dat 692 de sancțiuni, valoarea acestora fiind de 243.210 de lei. Nu de puține ori, oamenii legii au depistat în autovehicule mai multe persoane decât numărul maxim admis, astfel că 206 de conducători auto au fost amendați. 


"Recomandăm tuturor celor care circulă cu aceste mijloace de transport în comun și observă că microbuzul este plin să nu se urce și să aștepte un alt maxi taxi", a declarat Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliției Rutiere Constanța. 


Comentează știrea

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Microbuz
29 iulie 2015
Microbuz

Chiar nu stiti cine pastoreste aceasta activitate la limita legii ? Cel putin la fata...e Babinciuc....de ce nu il intrebati pe el?Este o sursa de bani negri pt toata floarea acestui oras.....FAGADAU !!! O SA AI MORTI PE CONSTIINTA.....DEZVOLTA RATC-ul ....ACCESEAZA BANI PT AUTOBUZE NOI.....

Olteanu
29 iulie 2015
De ce

Mai balarau de primar de ce ratc nu schimba rutele si mashinile sa fie mai eficienti sa nu mai mearga lumea cu cosciugul pe roti...Sa va bantuie !!!!

yo
29 iulie 2015
soferi obraznici

Intr o dimineata am prins un maxi taxi liberi, toti calatori stateau jos, ba mai erau inca 2-3 locuri libere. Cand al aud pe sofer vorbind la tel cu altul ca are doar 10 calatori si ar trage pe dreapta sau sa incetineasca, cum sa mearga asa gol. Niste nesimtiti, cu cat e mai plin microbuzul cu atat face soferul mai multi banii. Ar trebui ratc-ul sa faca ceva!!

Axente
29 iulie 2015
Tara cu legi, dar fara legiuitori

Avem legi, dar nu are cine sa le aplice! Avem lampioane care ne pot cad aprinse pe case sau pe masini. Exista lege dar nu este nimeni sa amendeze pe cei care le vand sau cei care le aprind si le elibereaza!. Suntem proprietari de caini care isi lasa excrementele pe strada unde calca adultii si copiii. Exista lege dar nu ii mustra nimeni pe proprietari! Exista legi si pentru a nu fuma in locuri publice, de a nu arunca gunoiul pe strazi si sosele, pentru a nu calatorii inghesuit. E suficient sa se dea cateva amenzi in fiecare domeniu... si ne vom civiliza cu forta, ca de buna crestere, e mai greu! Asa s-au civilizat nemtii si alte popoare occidentale! Aplicandu-se legea, prin amenzi usturatoare !!!

ionica
29 iulie 2015
spiritul de turma

Populatia are si ea partea ei de vina, se inghesuie ca oile in microbuzele deja aglomerate. Opinia publica in acest oras lasa mult de dorit.

garcea
29 iulie 2015
Circulatia in constanta

Trebuie interzisă această activitate si să vedeți ce îsi revine RATC si taximetria în acest oras, numai in constanta si bucuresti mai vezi asa ceva

microbuz.
29 iulie 2015
microbuze

Dar rar-ul ce face? Unde este? A fost vreodata oprit un microbuz de rar? Pun pariu ca nu trece nici unul de rar. Cosciuge pe roti. Iar in privinta ratc cei din conducere sunt si in consiliul local unde au de castigat dupa urma celor cu microbuze care sunt ocrotiti contra cost. Aproape a trecut vara si deabea acum sa gandit ratc ul sa bage linia 100 gara mamaia. Pana acum au fost lasate microbuzele sa isi umple buzunrele.si linia 100 mamaia au bagato la solicitarea calatorilor. Daca lumea tacea era ca si anul trecut cand linia 100 care este cea mai importanta pentru turisti nu a fost introdusa. Mafia e prea mare.

calator
29 iulie 2015
microbuze

COSCIUGURI pe 6 roti , mizerabile si nu sunt conditii ,vara nu aer conditionat ,iarna nu au incalzire si foarte aglomerate iti rupi hainele de pe tine ca sa reusesti sa urci sau sa cobori ....si nici RATC nu au conditii in autobuze si foarte multi tigani care circula fara bilete si fac si galagie si miros ingrozitor.... mersul pe jos e mult mai sanatos ..... Ha Ha suntem in comunitatea europeana dar conditii la fel ca in Africa si la noi Mafia pe prima pozitie, pestele de la cap icepe sa miroasa asa si in orasul Constanta

vox dei
29 iulie 2015
microbuze

sunt pusculita psdului. avem consilieri proprietary de firme de transp persone . RATC plange ca e in faliment dar nici nu am auzit sa faca un proiect European sa aduca fonduri si sa cumpere autobuze noi . prosti sunt oamenii aia ca ei tipa doar cand nu isi orimesc salariul dar vor vedea cand intra in faliment regia si raman 10 din curse ...

A
29 iulie 2015
Microbuze

Nu va supărați dacă tot Spune-ți sa nu se urce lumea când este plin , sa circule mai des microbuze , lumea se duce la munca ! Nu este așa doar pe timpul verii ci pe tot parcursul anului , omul nu poate întârzia la servici , sau copii la școala ... Faceți condiții ! Ca de-aia plătim taxe si impozite !

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3723 secunde