Imagini de groază pe șoselele Constanței: oameni zdrobiți, răniți cu picioare amputate

4086
9
În mai puțin de 12 ore, polițiștii de la Rutieră, cadrele medicale și militarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" au intervenit la mai multe accidente rutiere. Bilanțul evenimentelor este tragic: un mort, doi răniți grav și zece persoane rănite ușor. Cel mai grav accident ms-a petrecut vineri în jurul orei 05.00, iar protagonistul este un tânăr băut și care a fugit de la fața locului. 


Încă o dată, inconștiența șoferilor din Constanța face victime. Bogdan Savin, de 31 de ani, s-a cinstit bine și apoi s-a urcat la volanul mașinii fără să se gân-dească la consecințe. Inevitabilul s-a produs și a provocat un accident rutier în care o persoană și-a pierdut viața, două au fost grav rănite și alte patru au suferit leziuni minore. Un microbuz care trans-porta mai mulți navigatori proaspăt veniți din Alaska a oprit pe bulevardul I.C. Bră-tianu, în zona Cimitirului Palas, pentru a debarca pasagerii. Microbuzul avea ata-șată o remorcă în care se aflau bagajele. Șoferul a oprit pe banda numărul 1, iar o parte din călători a coborât pentru a-și lua gențile. Fericirea că au ajuns acasă după un voiaj lung s-a spulberat în câteva clipe… Un tânăr care se deplasa la volanul unui autoturism marca Seat dinspre Valul lui Traian către strada Cumpenei i-a lovit în plin. "Conducătorul auto nu a oprit, nu a efectuat manevră de a ocoli acest autovehicul și grupul de persoane și a pătruns în plin în ei, în timp ce așteptau ridicarea bagajelor", a declarat scms. Ciprian Sobaru, șeful Biroului Poliției Rutiere Constanța. 


Strivit între fiarele contorsionate
În secundele următoare s-a declanșat iadul. Un bărbat a fost strivit în urma impactului, alți șase au fost răniți, doi dintre ei fiind în stare foarte gravă. Martorii au sunat imediat la 112 și au cerut intervenția cadrelor militare, dar și a militarilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea". Un echipaj de descarcerare de la Stația de pompieri Palas, o auto-specială cu apă și spumă pentru a interveni în cazul unor scurgeri de combustibil, două echipaje SMURD și patru ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța s-au deplasat imediat la locul indicat. În timp ce victimele erau transportate la spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, cadrele medicale declarau decesul unui bărbat care a fost găsit într-o baltă de sânge. Victima, de 56 de ani avea picioa-rele zdrobite , iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva. 


Alcoolemie de peste 1 la mie
Șoferul a profitat de agitația produsă și a fugit imediat de la locul accidentului fără ca cineva să îl observe. Agenții Serviciului Poliției Rutiere Constanța au demarat imediat o anchetă și în scurt timp au dat de urma lui. Acesta se adăpostise în locuința sa, iar oamenii legii l-au adus la fața locului. Bărbatul a recunoscut în fața anchetatorilor că a băut și a declarat că a fugit de la fața locului de frică. 


Testarea cu Drager a indicat o alcoo-lemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost dus la unitatea medicală pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 


În urma analizelor s-a stabilit că Bogdan Savin avea o alcoolemie de 1,60 g/l în sânge la prima probă și 1,50 g/l la a doua probă.


Leziuni grave
Patru dintre victime au rămas internate în spital pentru investigații. "Unul dintre pacienți are amputație de coapsă, adică nu are un picior, iar un altul are fața zdro-bită. Ambii au fost supuși unor intervenții chirurgicale, dar nu ne putem pronunța. Alți doi au rămas internați în Clinica de Ortopedie", a declarat dr. Mihnea Avram din cadrul SCJU Constanța. 


Bogdan Savin a fost escortat la sediul Poliției Rutiere pentru a da declarații. La închiderea ediției audierile erau în plină desfășurare. Cel mai probabil, protagonistul carnagiului va fi reținut pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influența băuturilor alcoolice și fugă de la locul accidentului. 


Depășire riscantă
Cu numai câteva ore înainte, Pompierii ISU "Dobrogea" au fost solicitați să intervină pe Drumul Național 39, la ieșirea din Mangalia unde a avut loc un accident rutier și mai multe persoane sunt rănite, iar o alta a rămas încarcerată. Polițiștii de la Rutieră spun că un tânăr de 20 de ani, din Mangalia, se deplasa din Vama Veche către Constanța la volanul unui autoturism marca Volkswagen. La ieșire din localitate, spre Neptun, șoferul a vrut să depășească însă, a lovit mașina de transport valori care circula regulamentar pe banda numărul 2. În urma impactului Volkswagen-ul a ieșit în decor și s-a răsturnat. Patru persoane din mașină au fost rănite, iar o adolescentă de 17 ani a rămas încarcerată, portierele fiind blocate. O autospecială de la stația de pompieri Mangalia s-a deplasat la locul accidentului și a scos tânăra din autoturism. Cele patru victime au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale. 


Range Rover distrus
Un alt accident rutier grav s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri la intrare în stațiunea Mamaia. O tânără de 24 de ani din Vrancea și o alta de 18 ani au fost grav rănite, după ce au fost implicate într-un accident. Potrivit anchetatorilor, tânăra se deplasa la volanul unui autoturism marca Range Rover pe bulevardul Aurel Vlaicu dinspre bulevardul Alexandru Lăpuș-neanu. În momentul în care a ajuns la intersecția cu bulevardul Mamaia, șoferița a virat la dreapta și din cauza neatenției în conducere, spun oamenii legii, a intrat în coliziune cu scuarul care desparte cele două benzi de pe sensul său de mers. În urma impactului, șoferița și alte trei persoane din mașină au fost rănite. Două dintre ele au primit îngrijiri medicale la fața locului, iar alte două au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Polițiștii de la Rutieră au deschis o anchetă în acest caz. 


Comentează știrea

stelu
1 august 2015
propunere

Oportunitate relaxanta de > > castig! Niciodata nu a fost mai usor ca acum sa > obtii > > castiguri suplimentare in timpul liber, intr-o > colaborare > > deosebit de interesanta si profitabila! Iti faci cum > vrei > > programul si nu ai nicio obligatie! Oferta este numai > pentru > > oamenii foarte seriosi! Cere acum detalii mai multe la > > adresa mea de email: [email protected]

Radu CORNESCU
1 august 2015
"Insule"

Pai acelea sunt "insulele" de pe carosabil lasate de fostul primar Mazare, cele pe care erau asezate cabinele unde se incasa taxa de statiune. Ar fi trebuit sa fie demult desfiintate, pe ambele sensuri. Au fost mai multe accidente din cauza lor.

ben
1 august 2015
Oportunitate ce nu treb...

CAUTAM COLABORATORI!!! ESTE vorba despre un proiect internațional de excepție, (visul realizabil al unui roman), la care te invităm ca partener! NU este schemă piramidală, Ponzi, video-chat sau alte prostii. Te vei convinge solicitând informații la adresa de e-mail: [email protected] și sigur nu vei fi dezamăgit. Vei fi plătit după cât muncești, prin contract de comision, legal. Se începe cu training gratuit fiind necesare: acces la un computer conectat la Internet, minimă experiență de utilizare a lui, răbdare, perseverență și seriozitate maximă. Reține: încredere → accept → colaborare → succes neîncredere → refuz → izolare → eșec Rezultate fără acțiune nu există.

Jozsef
1 august 2015
Castigat bani pe net!

Urgent! Bani acum! Real! Trebuie doar sa faci pasul de a te convinge ca aceasta oferta este serioasa si reala! Si te vei convinge extrem de repede! E bine sa profiti neaparat de aceasta sansa! Metoda de lucru este foarte simpla si accesibila pentru toti! Cere detalii mai multe la adresa mea de email: [email protected]

Ptr. "Myrela Anghel"
1 august 2015
Priviti-o...

Ba' Myrela Anghel , dupa ce ca esti proasta , mai esti si tampita...

Mishu
1 august 2015
Ajunge cu Dancu + sotia sindicalista din Primarie !!!

Nu se doreste deloc sa fie schimbat acel filfizon care conduce Politia Rutiera , Dancu C-tin... Chiar si pe timp de iarna , din stattistici oficiale , Constanta este pe primul loc la accidente grave ! L-a salvat de inca un dosar pe umflatul betivan adormit in intersectie , dar este cazul sa se incerce si cu un politest adevarat , si nu cu o caricatura de politest facut peste noapte dintr-un inginer mediocre de pe la IRTA. S-a impamantenit in Cta ca toti impostorii trebuie sa iasa la pensie din functie si chiar sa mai stea si dupa , asa cum a fost cazul "sportivului" Tecau... Halal oras de prosti ! Numai justitia va poate scapa de incompetenti de genul mascariciului sau umflatului Nicusor

riri
1 august 2015
drama

Cei ce conduc beti ar trebui sa faca închisoare pentru 6 luni,12 luni sa vedem atunci cati mai umbla cu alcoolul in bot,boschetari ordinari.

ionut
1 august 2015
soferi de weekend

E plina tara asta numai de soferi unu mai breaz ca altu, cred ca este singura tara in care se fac depasiri fara cap in care toti copii au bmw'uri. Toti taranii si tiganii au permis de conducere in romania, rusine politiei romane si statului, niste nenorociti

consuela
1 august 2015
urgent

Indiferent cine sunteti si care este situatia voastra, aveti in voi, chiar acum, capacitatea sa realizati mai mult decat oricand inainte. Asta scrie celebrul Brian Tracy in cartea "Succesul in viata" Cautam urgent colaboratori part-time care vor sa castige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel mondial.Oferim contract de comision.Pentru mai multe detallii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 August 2015
Stire din Eveniment : Turistă lovită de mașină
Pagina a fost generata in 2.2311 secunde