iMAF 2019 - o cooperare eficientă în educarea elitelor

214
iMAF 2019 - o cooperare eficientă în educarea elitelor - imaf-1558893043.jpg
În perioada 20-23 mai, o delegație a Academiei Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu", condusă de rectorul acesteia, general de brigadă dr. ing. Ghiță Bârsan, a participat la cea de-a VI-a ediție a Forumului Academic Militar Internațional (International Military Academic Forum - iMAF) 2019, organizat în Reichenau an der Rax (Austria). 


Obiectivul principal al reuniunii a constat în identificarea unor posibilități de educație comune, care să conducă la noi modalități de cooperare în viitor în ceea ce privește crearea și aprofundarea unei culturi comune de securitate și apărare europene, prin asigurarea unui nivel cât mai ridicat al standardelor de educație specifice studenților militari și tinerilor ofițeri, în contextul noilor provocări ale mediului internațional. 


iMAF este un proiect inițiat de reprezentanții Academiei Militare Thereziene din Wiener Neustadt (Austria), în luna octombrie a anului 2013, la finalul evenimentului Line of Development (LOD) - 7, desfășurat la Universitatea de Apărare din Brno (Cehia). 
Delegația Academiei Militare Thereziene a propus, atunci, reprezentanților gazdelor, Academiei Militare a Forțelor Terestre din Wroclaw (Polonia), Universității Naționale a Serviciilor Publice din Budapesta (Ungaria) și Academiei Forțelor Terestre din Sibiu (România), să devină parteneri în dezvoltarea acestui proiect.


În urma perfectării acordurilor de colaborare, începând cu 2014, iMAF este organizat, anual, de cele cinci instituții menționate anterior.


Delegația Academiei Forțelor Terestre va prelua, la finalul lucrărilor, președinția forumului si responsabilitatea organizării în Sibiu, a ediției din anul 2020. 


Elena ANDREI 
Ministerul Apărării Naționale - Forțele Terestre Române




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0087 secunde