Ilie Carabulea, condamnat în dosarul Carpatica, eliberat condiționat

240
Ilie Carabulea, condamnat în dosarul Carpatica, eliberat condiționat - iliecarabulea-1528106546.jpg

Articole recomandate

Omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat în vara anului trecut la 5 ani de închisoare în dosarul ASF Carpatica, va fi pus în libertate după ce Tribunalul Alba a respins luni contestația formulată de procurorii DNA împotriva deciziei Judecătoriei Aiud privind liberarea condiționată a acestuia.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Alba, Sorina Cristorean, a declarat că decizia instanței este definitivă și executorie. În data de 20 aprilie, Judecătoria Aiud a admis cererea de liberare condiționată a omului de afaceri Ilie Carabulea, aflat în închisoarea din Aiud de aproape un an.

Aceasta a fost a doua cerere de liberare condiționată depusă de către omul de afaceri, precedenta fiind făcută la două luni după încarcerarea sa.

Ilie Carabulea a mai făcut, de asemenea, în noiembrie anul trecut, o contestație împotriva executării dispozițiilor penale cuprinse în decizia pronunțată de Tribunalul Alba în septembrie, prin care i s-a respins acestuia propunerea de liberare condiționată. Judecătoria Aiud și-a declinat atunci competența în favoarea Curții de Apel Alba Iulia, instanță care a respins, în februarie, ca nefondată, contestația.

În iunie 2017, Ilie Carabulea a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul ASF- Carpatica. Inițial, la instanța de fond, respectiv Curtea de Apel București, omul de afaceri a primit șase ani și șase luni de închisoare cu executare.

El a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2014, pentru săvârșirea unor fapte de corupție.

Potrivit DNA, în 2012, Carpatica Asig, companie specializată în emiterea de polițe de asigurări, în ponderea cărora cea mai mare proporție o aveau asigurările tip RCA, avea o situație financiară precară și necesita o infuzie de capital de circa 11 milioane de euro. Începând cu mai 2013, Ilie Carabulea a constituit, conform procurorilor, un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii unor infracțiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig.

Ilie Carabulea a mai fost încarcerat în Penitenciarul Aiud în 2012, pentru o jumătate de an, fiind liberat condiționat înainte de expirarea duratei pedepsei de un an și șase luni de închisoare primită pentru dare de mită și cumpărare de influență, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9507 secunde